#HyggeAcasă ep. 5: Super-idei pentru camera unui copil organizat

Cum să trăiești Hygge - DesignTherapy

camera copilului adobe

Evident că am scris copil organizat ca să dai click! Un copil organizat este ca un adult organizat: are nevoie de exemple, de voință și de rezultate apreciate de cei din jur pentru a-și însuși acest skill pentru toată viața. Tocmai de aceea, dacă tot #StămAcasă, cred că este momentul să mergem și prin camera copilului/copiilor. Nu de alta, dar acum chiar ne vom dori să stea și pe acolo cât suntem în call-uri și alte treburi specifice acestui #WorkFromHome forțat. 

Camera copilului, un imens loc de joacă

Voi spune chestia asta de 1 miliard de ori, am mai zis-o cred de 987.366.534 ori până acum. Niciun copil nu va sta într-o cameră în care se simte străin. Bineînțeles, copiii își doresc să stea în preajma părinților. Indiferent de ce fac. Chiar și doar să se uite la TV – mda, huo! nu facem așa ceva. Revenind: o cameră unde copilul are ce face, care îl îndeamnă să creeze jocuri noi este o cameră în care el va sta. Mai jos aveți două exemple. Chiar dacă veți zice wow și eu nu am cum să fac așa ceva, vă invit să studiați cu atenție imaginile. SIGUR puteți face așa ceva. Mai mult decât atât, sunt sigură că deja ați făcut ceva asemănător, doar că trebuie să-i dați un refresh. 

Desigur, șinele de tren de la IKEA sau Lidl sunt clasice. Noi avem o mulțime, am donat oricum jumătate grădiniței, că nu le mai suportam. Dar dacă vă plac jucăriile din lemn, cele de inspirație Montessori sau Waldorf, la Jucării Altfel am găsit multe lucruri faine. Am pus câteva mai jos:

Organizare ca la carte. Adică simplă!

Știți când copilul nu vrea să strângă jucăriile? Și voi vă enervați? Și știți când sunteți lipsiți de chef și vă lăsați propriile lucruri împrăștiate. Este același lucru și în cazul lor. Nu se vor juca într-o cameră dezordonată și cu toate jucăriile împrăștiate. Dar nici nu vor deveni peste noapte organizați doar pentru că îi bateți la cap să-și pună lucrurile la loc. Organizarea aceasta trebuie să fie simplă, rapidă, accesibilă lor. Nu insistați pe a pune totul grupat.

E mai simplu să apelați la sertare/cutii dedicate mașinilor/roboților/pieselor de LEGO/păpușilor/culorilor/acuarelelor/obiectelor de arts&crafts etc. Ați înțeles ideea, sunt sigură. Cele mai simple variante sunt cele de la IKEA. Și cele mai ieftine. Pe termen lung, investiția este clar una bună. Chiar și când acele rafturi vor trebui scoase din camera copilului, ele își pot găsi locul pe balcon, unde să vă ajute la altfel de organizare. 

Am strâns mai jos câteva idei pentru organizare, de la IKEA. Livrările funcționează, potrivit unor surse apropiate (adică prieteni care au tot comandat zilele acestea) funcționează chiar rapid, așa că până de Paște poate fi gata reorganizarea camerei. Glumesc, fiecare în ritmul lui.

Spațiu de… lucru

Și copiii pot lucra. Fie că sunt de vârstă școlară și chiar au de făcut lecții, fie că sunt mici, iar jobul lor e joaca, fie că vorbim despre adolescenți, toți au nevoie de un spațiu unde să… lucreze. De exemplu, pentru cei de vârste mici, iată cât de fain a fost reinventat un KALLAX classic de la IKEA. Organizare, loc de joacă, economie de spațiu: 

Dacă deja desenează, fac diferite activități, o masă este necesară. În primul rând pentru postură și confort. O poți improviza dintr-un blat simplu. Dacă vrei să economisești spațiu, îl poți face pliabil. 

Acesta nu e neapărat un spațiu de lucru, dar mi-a plăcut tare mult cum sunt organizate toate. Se potrivește unei camere de copil de vârstă școlară. Și îmbină tare frumos cărțile, jucăriile și obiectele de decor – în cazul lui pot fi niște suvenire din vacanțe. 

Și uite și niște puzzle-uri, cărți care se desfac (da, se pare că există așa ceva, iar D. le adoră) și jocuri faine de la Editura Didactica Publishing House, tare simpatice, care îi vor antrena pe copii pentru ceva vreme. 

E important să #StămAcasă. Știți asta. Zilele viitoare vă arăt cum am transformat noi camera lui D. în izolare. A fost un proiect simpatic, care ne-a ținut departe de știrile despre pandemie și pe D. departe de televizor. Și, desigur, continuăm proiectul #HyggeAcasă. 

Dacă ai ratat episoadele precedente, iată-le aici:

#HyggeAcasă Ep.4: Biroul care te ajută să muncești, în 3 pași simpli

#HyggeAcasă Ep. 3: 17 idei fabuloase pentru dormitorul tău

#HyggeAcasă Ep. 2: Cum să ai un balcon perfect pentru relaxare sau pentru a lucra

#HyggeAcasă Episodul 1: 3 pași pentru hygge în bucătărie

Fotografii: Adobe, Pinterest, site-urile citate. 

Share This Post!