10 idei geniale pentru camera copilului tău

Inspiration - DesignTherapy

camera copilului

Din când în când revin la acest subiect. Pentru că găsești surse nenumărate de inspirație și pentru că ai noștri dragi copii sunt atât de minunați și merită cea mai faină copilărie. Îmi amintesc de camerele în miniatură pentru păpușile mele și acum. Îmi amintesc de posterele din camera de adolescentă. Dar mereu îmi amintesc că în camera mea erau și șifonierele părinților, iar paturile nu au fost niciodată de părinți. Așa că am de gând să ofer copilului meu cea mai cool cameră posibil. Hence, the inspiration! Că poate și voi aveți aceleași planuri 🙂

Camera decorată tematic

E una dintre cele mai cool chestii. Mai ales când copilul este destul de mare să își exprime dorința de a avea o anumită tematică. Asta se poate întâmpla și de la 2-3 ani. Sper însă că în moodboardul vostru nu se află camere cu personaje din desene animate. Nu pentru că nu ar fi drăguțe, ci pentru că acum știm mai bine. O cameră tematică ar trebui să-i stimuleze copilului dorința de a explora, de a învăța, de a face experimente proprii. Prin urmare, mai degrabă alegeți ca temă geografia, spațiul, jungla, poate chiar pirații sau oceanele. 

Perete pentru desenat

Desenul este una dintre cele mai simple modalități prin care copiii își exprimă ideile, emoțiile, gândurile. Se exprimă non-verbal mult mai bine decât verbal pur și simplu pentru că nu au încă vocabularul format. Așa că lăsați-i să scrie. Pe pereți sau nu. Mai mult decât atât, micile lor creații ar trebui puse la loc de cinste, încurajându-le astfel creativitatea și exprimarea în acest mod. Cine știe unde zace următorul Picasso?

pereti camera copilului Pinterest
Foto: Pinterest

Camere cochete pentru fete

Eu am băiat. Dezastru. Mă rog, lucrăm la a fi ordonați cu toții, pentru liniștea și confortul din întreaga casă. Însă în privința fetelor, lucrurile stau puțin diferit. Felul în care ele își cultivă de mici cochetăria este evident. Le puteți de altfel încuraja să o facă, cu mobilierul și accesoriile potrivite. Nu e vorba despre a umple camera cu prințese, ci a le oferi posibilitatea să-și creeze ținute, să-și expună lucrările de artă, să își organizeze accesoriile. 

Perete de escaladă

Nici nu e nevoie de prea multe cuvinte pentru a descrie ce vreau să spun. Dar un astfel de perete e și ușor de amenajat și extrem de cool. Orice copil, mai mare sau mai mic se va bucura. În plus, va deveni extrem de popular și printre prieteni.  

Foto Pinterest

Colțuri de citit

Nu cred că se poate sublinia suficient importanța cititului în rândul celor mici. Așa că un spațiu de citit este minunat. Poate fi și suspendat, dacă înălțimea camerei permite acest lucru. Trebuie doar să fie confortabil și să ofere puțină intimitate. 

Foto Pinterest

Jucării – piese de mobilier

Aici intră câteva piese foarte cool pe care le-am descoperit în ultimul timp. Placa de echilibru, pernele cu diferite forme, de la palmele de la IKEA până la pietre, care se transformă practic și în scaune/fotolii, sacii cu boabe, covoarele car conțin informații practice precum cele despre sistemul solar sau formule matematice. Lista este lungă și sunt sigură că în fiecare zi găsiți și voi ceva nou. 

Tapet tematic pentru camera copilului

Fie că ai acasă o prințesă, fie că ai un pasionat de spațiu, tapetul îi ajută pe cei mici să-și contureze propria lume de basm. Este simplu să induci o atmosferă de poveste, dacă folosești fototapet. Am scis aici mai multe despre subiect.

Design minimalist

Poate crezi că n-au nimic în comun designul minimalist și copilăria, dar nu e deloc așa. Dacă nu le încarci camerele cu mobilier, copiii 1. se joacă mai mult pentru că au spațiul necesar și 2. își explorează spațiul și inventează funcționalități. Cutii, rafturi deschise, cuiere etc – perfecte. 

mobilă copii
Foto: Pinterest

Tablouri cu animale pentru camera copilului

Mai ales în cazul celor mai mici este o variantă foarte cool de a le face cunoștință cu animalele. Tablouri cu portrete de animale, pe care le pot numi odată ce încep să vorbească. Colorate, minimaliste, tu alegi. Încearcă însă să păstrezi o unitate, nu vrei să faci circ totuși.

Foto Pinterest
Foto: Pinterest

Gospodării în miniatură

Bucătărie în miniatură. Sau poate un magazin. Un birou. Orice îl pasionează pe copil și are legătură cu viața voastră împreună. Poate învăța să se organizeze mai bine, poate învăța operații minime, să se descurce singur, să strângă după el, să își prioritizeze așa-zisele taskuri, mai ales când imită viața la birou a părinților. Copiii absorb multă informație prin imitație, deeeeci… Aici am scris despre cum poți reinventa celebra bucătărie pentru copii de la IKEA: 13 super idei de a transforma bucătăria pentru copii de la IKEA

IKEA

Share This Post!