13 idei care vor face camera copilului să pară mai ordonată cu o simplă etajeră

Inspiration - DesignTherapy

Pentru că de vreo 3 ani trăim în lumea lui mami hai să răsturnăm jucăriile, am găsit o soluție să nu o ia razna complet OCD-ul meu. Mai ales că eu, dacă aș putea, aș aranja jucăriile în funcție de cromatică, temă, mărime etc. Toate, în același timp, desigur. Dar, ca să nu-mi mai zgârie privirea toate jucăriile împrăștiate, am apelat la o soluție la îndemână. Folosită de altfel ca să scap și de lucrurile de adulți de care nu vreau să mă ocup (hârtii, nimicuri, mărunțișuri fără un loc anume etc). Această soluție minune se numește etajera KALLAX. De la IKEA, desigur. Hai să vă arăt ce putem face cu ea!

KALLAX și coșurile

Cred că aceasta este combinația ideală. Nu de alta, dar merge să aruncați acolo ORICE. Dacă vă simțiți în stare și dacă și copilul este cooperant, puteți face coșuri pe categorii: plușuri, mașinuțe, LEGO etc. La noi categoriile sunt dinozauri, roboți, mașini. Când copilul este mic, sertarele pot primi imagini care să definească mulțimea jucăriilor ascunse în ele. Cam așa:

Dar să revenim… Mie îmi place mult varianta de coșuri care nu se potrivesc perfect, astfel că și vezi în ele:

kallax ikea
kallax ikea

Dacă poți asorta coșurile cu câteva tablouri așezate deasupra etajerei minune de la IKEA, iată cam ce efect poți obține:

kallax ikea
Minimalism cromatic – love it!

KALLAX – loc de citit

Cu siguranță ați mai văzut astfel de imagini, dar eu le las aici, de inspirație. Îmi place tare mult și ideea de a pune picioare etajerei. La fel de interesant este să combini, în funcție de spațiu, diferite variante ale etajerei KALLAX, pe verticală sau orizontală. 

kallax ikea
kallax ikea
kallax ikea

KALLAX – în perfectă ordine

Atunci când copiii sunt mai mari, dar nu numai, puteți încerca și variantele de mai jos. Unitate cromatică, simetrie, coșuri și sertare care se combină perfect pentru a satisface nevoiele de depozitare. Pentru că aceasta este partea cea mai bună la etajera KALLAX: versatilitatea. 

kallax ikea
kallax ikea

KALLAX reinventată

Îmi plac tare mult ideile de mai jos care practic fac din etajeră o stație de joacă în sine. Fie că este doar încadrată pentru a deveni mai atractivă pentru cei mici, fie că este transformată într-o bucătărie, cred că utilitatea sa este dovedită din plin. Iar investiția nu este una mare. Noi, de exemplu, am folosit KALLAX pentru a pune în cutii lucrurile de care nu avem neapărat nevoie (un rând), apoi am lăsat două rânduri pentru jucăriile și cărțile care stau în living, iar în partea de sus am pus cărțile noastre. Deasupra etajerei (căci și acel spațiu este tare util, după cum se poate vedea și în fotografii) am pus fotografiile de familie. Practic și simplu. Da, avem varianta cu 16 spații. 

kallax ikea

Poți folosi etajera și ca perete despărțitor, pentru a delimita locul de joacă, atunci când acesta este, de exmplu, în living. Astfel, jucăriile se duc direct în coșuri sau pe rafturi după joacă, iar camera rămâne decentă din punct de vedere al ordinii.

Ai aici întreaga familie KALLAX de la IKEA, împreună cu câteva accesorii. Desigur, așa cum ziceam mai sus, sunt variante numeroase pentru a-ți personaliza etajera, în funcție de nevoi și de gusturi.  

Share This Post!

1 Comment

  • 5 idei de organizare pentru camere Montessori | DesignTherapy august 21, 2019 at 12:06 pm

    […] Dacă vrei să vezi mai multe idei de depozitare pentru jucăriile copiilor, iată aici câteva: Ordine în camera copilului cu o simplă etajeră […]