14 idei pentru biroul tau de acasa

Inspiration - DesignTherapy

Va amintiti birourile vechi din copilarie? Locul de tortura unde eram condamnati la teme? Ei, bine, acum am o cu totul alta perspectiva asupra biroului de acasa. Cand eram mici principala caracteristica a biroului era sa fie maaaare, ca sa incapa zecile de carti, caiete, creioane etc.

Acum, ca adult, nu mai privesc deloc asa biroul de acasa. Este mai degraba un loc de creatie, relaxare, concentrare, un loc al casei unde iti poti pune amprenta. Iar lucrurile de care trebuie sa tii cont in amenajarea acestuia sunt altele:

  1. Lumina

Daca ai putin loc langa o fereastra (inclusiv un pervaz mai lat il poti transforma in blat pentru un mic birou), este excelent. Daca nu, atunci ai grija la iluminat: lumina suficienta, dar blanda. Veiozele de birou nu sunt doar utile, ci si tare elegante. Personal, le prefer pe cele metalice, dar voi rezerva un alt post pentru cele mai frumoase veioze pe care le-am gasit pe piata.

2. Ambientul

Confortul este intregit de ambient – zgomote, temperatura etc. Ai nevoie de un spatiu cu zgomote limitate – muzica in surdina te poate ajuta, si cu o temperatura optima. Nu prea cald, pentru ca te va molesi, nu prea rece pentru ca vei dori sa fugi in pat sa te incalzesti. 20-22 grade Celsius sunt ideale.

3. Culorile ideale

Albastru pentru relaxare, rosu pentru un boost de energie si verde pentru stimularea creativitatii. Acest lucru nu inseamna insa ca trebuie sa-ti faci biroul tricolor. Poti opta pentru un birou in nuante neutre sau in ton cu mobila din camera si accente de culoare: scaunul, tablia biroului, cateva rame foto, backgroundul laptopului etc.

4. Putina dezordine 

Crezi ca biroul trebuie sa fie perfect curat si organizat ca sa fii productiv? Ei bine, studiile au demonstrat ca putina dezordine ajuta de fapt, fiind chiar o sursa de inspiratie in unele cazuri. Nu pastra in preajma biroului de acasa fotografiile celor dragi care te-ar putea distrage. Poti intregi decorul cu citate motivationale, cu cateva carti, rame, chiar un perete de pluta pe care sa puneti notite sau proiecte…

Ce spuneti despre aceste idei? Cum arata biroul vostru de acasa?

Fotografii: Pinterest, decorist.com, bgh.com, bloglovin.com, stylemepretty.com

 

Share This Post!