3 lucruri pe care trebuie să le știi despre culoarea anului 2022

Inspiration - DesignTherapy

Deși obișnuim să vorbim doar despre Pantone, de fapt există mai multe surse la care se uită industria de design atunci când vine vorba de tendințele de culoare. Sherwin Williams și Benjamin Moore se află printre ele. Când Pantone a declarat că Very Peri – o combinație de albastru cu tonuri de lila și roșu –  este culoarea anului 2022, practic au fost rescrise tendințele în fashion. Când vine vorba de interioare, o atenție cel puțin la fel de mare ar trebui dată culorii lui Sherwin Williams. Evergreen Fog este o nuanță versatilă și liniștitoare, o culoare cameleonică de verde-gri superb, cu, din nou, puțin albastru. Benjamin Moore vine cu o propunere similară, sub numele October Mist.

Very Peri – culoarea capricioasă ce caracterizează Generația Z

Încă de la început, Very Peri a fost asociată cu Generația Z. Energică, optimistă, veselă, jucăușă, luminoasă. Astfel, ea este suficient de puternică încât să reprezinte un accent într-o cameră de zi sau dormitor, fără însă a i se oferi posibilitatea de a domina spațiul. Designerii o văd o abordare potrivită pentu birouri, spații comerciale, iar în zona rezidențială pentru a scoate din anonimat băi, terase și balcoane ori camere de oaspeți. Sigur, combinată cu neutre cremoase sau cu accente aurii, această culoare impresionantă poate schimba la 180 de grade impresia pe care o lasă. 

Cu ce o poți combina: dacă vrei să șochezi (sau pur și simplu să atragi atenția): corai, roz, albastru deschis și turcoaz. Dacă vrei să o îmblânzești: verde salvie, pasteluri neutre. 

Unde arată cel mai bine: țesături, covoare și tapet sau în decoruri contemporane ca un perete-accent. 

Evergreen Fog, culoarea ce readuce echilibrul

O culoare organică, pentru spațiile care doresc să afișeze un caracter subtil, proaspătă, confortabilă și versatilă. O regăsim în amenajări rezidențiale, dar și de birouri, o putem descoperi în tapet – un trend care tot crește în ultimii ani – reinterpretând scene din natură într-o manieră modernă, abstractizată. 

Cu ce o poți combina: Evergreen Fog este cel mai bine pusă în valoare de culori neutre cu tonuri de pământ, de la maro la bej. În combinație cu negru mat sau cu un bronz metalic va da un aer sofisticat, prețios. Dar nu te feri nici de combinații mai vesele, cu galben sau tonuri de albastru. 

Unde arată cel mai bine: draperii, covoare, tapet, comode reinterpretate, bufete. În bucătării, băi sau dormitoare, ori inclusă ca perete-accent și completată de ilustrații sau art works.  

October Mist – armonie și echilibru

Pe măsură ce spațiile din casele noastre continuă să evolueze, descoperim mai multe oportunități de a ne exprima individualitatea și de a folosi puterea culorii pentru a proiecta medii care servesc diferite funcții și stiluri, a declarat Andrea Magno, de la Benjamin Moore, la anunțarea October Mist 1495 ca și culoarea anului 2022. 

Cu ce o poți combina: ce îmi place la Benjamin Moore este că, odată cu anunțarea culorii anului, este lansată și o întreagă paletă de culori complementare, astfel încât procesul de alegere a cromaticii unui spațiu să fie mult mai simplu. Iată deci culorile complementare: 

Unde arată cel mai bine: mobilier de dimenisiuni medii și mari, cum ar fi canapea, fotoliu, tăblia patului, dar și pereți întregi. Fiind o nuanță atât de calmă, poate acoperi cu ușurință întreaga cameră sau tavanul (un trend ce a debutat în urmă cu ceva timp și a ajuns la apogeu în 2021, dar care încă nu a fost îmbărțișat la noi). 

Tu ce părere ai? Care e culoarea anului pe care o preferi? 

PS: Dacă nu te-ai decis, hai să revedem ce a fost în trend în anii trecuți și acă te mai regăsești în acele tendințe: 15 decoruri superbe în Classic Blue, culoarea anului 2020  

10 idei pentru a aduce culoarea anului 2018 în casa ta

 

Share This Post!