3 lucruri pentru acasă de care nu credeam că mai am nevoie. Dar pandemia mi-a arătat contrariul

Inspiration - DesignTherapy

Știți voi trendul acesta minimalist care te ajută să scapi de cele 5 seturi de pahare, de fotoliul cărat prin toate apartamentele în care ai stat în chirie, de cele 5 oale în care nu faci niciodată mâncare? Da, și eu îl știu și l-am aplicat sistematic. Am eliminat multe din casă, mai ales lucruri care nu-mi transmiteau confort și care nu păreau că se înscriu în linia casei. Well… pandemia și sistemul work from home cu care a venit la pachet mi-a arătat că unele lucruri ar trebui integrate cumva. Sau găsită varianta lor cea mai potrivită pentru acasă. Deoarece…

…Am nevoie de imprimantă!

Da, e primul lucru. Și cel recurent. Mai ales când e și Damian acasă. Îmi vin tot felul de idei, de activități, de fișe de lucru, de moodboards pe care să le fac cu el. Și nu pot să imprim materialele de lucru pentru că… nu am imprimantă. Acum vreo 4 ani am renunțat la imprimanta noastră, după ce a stat alți 4 sub pat, într-o cutie.

În timpul lockdown-ului am primit una în teste – mulțumesc Epson pentru minunata și binevenita ofertă. Am avut acasă un Epson Ecotank L6190, fără cartușe, deci fără bătaie de cap cu reîncărcarea. Am imprimat mult, foarte mult, pentru că a fost greu să-l ținem pe D. ocupat zi de zi, 6-8 ore, cât lucram noi. Imprimanta, neagră, compactă, venea la fix pe birou, mi-a plăcut că nu părea că sare din peisaj. 

Și nu doar pentru D. a fost utilă, până la urmă și joburile nostre presupun hârtii, ne place sau nu. În plus, e suficient de ușoară încât să o pot duce la birou dacă simt nevoia sau dacă știu că am terminat cu work from home

Avantaje: se poate imprima prin aplicația proprie, are Wi-Fi și Wi-Fi Direct, adică nu era nevoie de conectare la laptop ca să printez ceva, puteam și de pe telefon direct. Cost foarte redus pe pagină, am mai zis, dar și faptul că nu e complicat reumplerea cu cerneală. 

La dezavantaje am menționat când am înapoiat-o doar zgomotul. Mi s-a părut cam gălăgioasă. Bine, într-un mod funny, ne plăcea: D., de câte ori o auzea că pornește, venea alergând crezând că e ceva pentru el de printat. De cele mai multe ori avea dreptate. Am primit însă rezolvarea: varianta imprimantei Epson L6170, care e mai silențioasă se pare, are chiar și un display mai simpatic. 

Am crezut că odată cu revenirea la birou am scăpat de grijă însă. Dar ce făceam eu dimineață? Căutam un Epson. Încă meditez asupra modelului… 

Și de un birou ca la birou și când work from home

Da, sunt adepta teoriei conform căreia nu ar trebui să ducem munca acasă. Așa este. E contraproductiv. E aiurea, pe românește. Trebuie să te detașezi ca să te reechilibrezi și să-ți păstrezi doza de creativitate. Însă realitatea curentă ne arată că acest lucru nu e posibil. Trebuie să ai un birou și acasă. E, în primul rând, o măsură de prevenție, mai ales că înregistrăm record după record. Negativ, desigur. Și, ce este important, este să poți lucra în condiții decente.

Adică să ai un birou suficient de mare – am auzit de o mulțime de oameni care au lucrat pe masa de călcat! -, de înalt – nu, biroul copilului care este în clasa I nu e o soluție -, de drăguț – nu, nu e deloc stupid. Confortul vizual e la fel de important. Stimulează productivitatea, creativitatea.

Și, apropo de creativitate, SCAUNUL este esențial. Recomand cu toată căldura scaunele de la Herman Miller. Am mai vorbit despre ele. Deși IKEA e my love forever, când vorbim despre ergonomie, mergem la cei care se pricep cu adevărat la acest lucru. Deși un astfel de scaun costă 2.000-5.000 de lei, investiția este în sănătatea ta.

Unde mai pui că designerii au reușit să creeze scaune ce se pot integra în amenajările comfy de acasă. Cromatic și ca linie, scaunele Herman Miller nu seamănă cu scaunele obișnuite de birou. Nu au acel aer directorial învechit, ci mai degrabă te duc spre o zonă high tech. Care mie îmi place. 

În România, aceste scaune pot fi achiziționate exclusiv de la Workspace Studio

Credeam că am omorât toate plantele posibile și imposibile de-a lungul vieții. Chiar și pe cele care, teoretic, erau imposibil de ucis. De aceea, am gândit că acasă nu are sens să țin plante. Ever. Doar că, ce să vezi, mi-am dat seama că teoria se regăsește perfect în practică și nu doar spun că o casă are nevoie de plante, ci și simt asta. Așa că am început să cultiv o mică grădină pe balcon, dar și să înfrumusețez casa cu niște terarii de la Greenarium. Am scris aici și aici despre asta. 

Voi ce revelații ați mai avut? În pandemie și nu numai, desigur!

Foto: Arhiva personală, Workspace Studio, Adobe Images

Share This Post!

1 Comment

  • 3 lucruri pentru acasă de care nu credeam că mai am nevoie. Dar pandemia mi-a arătat contrariul | DesignTherapy - Good Media Romania octombrie 7, 2020 at 1:38 pm

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]