3 ponturi ca bradul tău de Crăciun să fie… magic!

Inspiration - DesignTherapy

Da, abia a început luna decembrie, dar am văzut deja câțiva oameni în feedul de Facebook care și-au împodobit bradul de Crăciun. Așa că am zis să vă împărtășesc câteva secrete (bine-păzite), dar și tendințele pentru acest sezon. Doar în cazul în care aveți nevoie de inspirație, desigur. 

Crăciunul este, pentru mine, cea mai frumoasă sărbătoare. Îmi place totul: și vinul fiert cu scoțișoară, și ideea de a cumpăra/face cadouri, împodobirea bradului. În fiecare an, toate aceste momente sunt speciale și sper că și D. va iubi Crăciunul la fel de mult ca și mine. Acum plănuim să cumpărăm un brad și să-l împodobim. După 5 ani în care singurele achiziții noi au fost câte un glob, anul acesta am de gând să schimb ornamentele într-o proporție mai mare, astfel încât bradul să fie unul spectaculos. Dacă aveți același gând, atunci am trei mici sfaturi pentru voi (din experiență) care au efecte mari:

  1. Luminile din bradul de Crăciun

Ce este important și puțină lume știe: trebuie să folosim mai multe instalații. De mărimi și forme diferite. Becurile, desigur. Efectul va fi unul spectaculos. Magic, de fapt. Asta pentru că lumina va cădea diferit pe ornamente, va avea o intensitate diferită, iar atunci când se lasă seara va arăta cu adevărat spectaculos. Eu prefer lumina albă pentru becurile de Crăciun, dar puteți să improvizați.

2. Ornamente multe, multe

Multe și diferite. Atunci când credeți că ați pus suficiente globuri și fundițe, mai puneți câteva. Forme diferite (ca și în cazul luminilor). Opulența aceasta a decorațiunilor nu este de prost-gust, atât timp cât aveți o idee clară despre aspectul general al bradului. Tocmai de aceea ar trebui să vă hotărâți de la început cam ce vă doriți. Prin urmare, fiecare decorațiune nu va face decât să urmărească acea idee și să ofere un aspect general unitar, în ciuda diversității. Mie, de exemplu, de câțiva ani, îmi place să ornez bradul în alb-roșu. Anul acesta voi merge însă pe pasteluri, vedeți mai jos și de ce. (Sunt în tendințe, dar îmi și plac mult).

3. Bază spectaculoasă

Știți că bradul de Crăciun poate arăta spectaculos, dar dacă baza este una dezastruoasă – sau, mă rog, plictisitoare – degeaba ați muncit atât de mult. Dacă nu găsiți un suport de brad care să vă satisfacă ochiul critic, atunci puteți la fel de bine să acoperiți baza cu câteva cutii frumos împodobite. Puteți pune și un coș cu cele mai călduroase pleduri astfel încât acestea să fie și folosite atunci când savurați o cană de vin fiert (sau o ciocolată caldă). Sau puteți lua o găleată metalică, pe care să o folosiți ca și ghiveci pentru brad. Tot ce trebuie să faceți este să-i dați un aspect vintage: puțin bătută cu ciocanul, puțin șlefuită, puțin vopsită cu alb (asta doar dacă aveți chef să mergeți până în pânzele albe pentru a obține acest look).

Iată câțiva brazi de pe Pinterest care mi-au plăcut:

Crăciun în tendințe

Pe lângă bradul de Crăciun, să nu uităm însă că trebuie să decorăm casa. De câțiva ani sunt fascinată de coronițele de Crăciun. Uneori încerc să le fac eu. Alteori…. mă uit la alții. Și le cumpăr. Anul acesta îmi place tare mult colecția Floria. Bouvardia, ilex, amarilis, bumbac, alături de bețe de scorțișoară, conuri de brad, felii de portocale, lână și crenguțe de brad sunt câteva dintre vedetele colectiei de Crăciun propusă de Floria. Plantele verzi rămân elementul central în aranjamente. Combinate cu accente subtile de culoare, acestea sunt soluția perfectă pentru a crea un decor magic, dar și în tendințe. “Ambianța botanică trezește orice interior la viață. Aducem atmosfera relaxată din natură, în casă, iar prin alăturarea plantelor verzi cu decorațiunile specifice acestei perioade putem crea un interior stylish, plin de energie”, spune Irene van den Geest, designer floral Floria.

Șampanie, roz pal și nuanțe de alb sunt câteva dintre culorile care se regăsesc pe orice paletă cromatică de Crăciun. Nuanțele pastel creează o atmosferă romantică, indiferent că vorbim despre o locuință modernă sau una amenajată în stil franțuzesc, o amenajare în stil industrial sau una în stil minimalist. Designerii Floria.ro au folosit ornamente precum globuri, stele, pene și bumbac pentru a crea aranjamentele, completând cu aceste forme și texturi atmosfera romantică sugerată de cromatică.

Îmi plac tare mult coronițele de Crăciun din colecția Floria, vor completa perfect decorul pe care îl am în minte. Deocamdată însă trebuie să mă hotărăsc la una dintre cele de mai jos (aștept sugestii):

brad de Crăciun

Voi ce planuri aveți pentru Crăciun?

Foto main: Pexels.com

Share This Post!