4 tendințe în amenajările interioare pentru 2019

Inspiration - DesignTherapy

Dincolo de ce spun trendurile la nivel internațional, este clar că România funcționează după propriile sale repedre. Chiar și în materie de tendințe în design de interior. Căutările online din 2018 pot oferi o primă idee despre cum va arăta piața de decorațiuni și piese de design de interior. Așa că am trecut în revistă cele mai populare alegeri ale utilizatorilor Vivre.ro, unul dintre cei mai cunoscuți furnizori online de mobilă, decorațiuni și accesorii. 

  1. Canapelele în culori tari – piese centrale

Cu câțiva ani în urmă, principalul criteriu în alegerea canapelei părea să fie funcționalitatea. În culori închise și din materiale ușor lavabile, canapelele pe care românii le cumpărau online erau prea puțin îndrăznețe prin design. Acum galben, verde, turquoise sunt alegeri obișnuite, alături de canapele cu colțuri rotunjite sau formă ovală, fotolii fluide sau cuiburi.

  1. Finisaje aurii vor fi detaliul anului 2019

În ceea ce privește finisajele metalice, în topul preferințelor românilor s-au regăsit multă vreme inoxul, nichelul laminat sau fierul forjat. Conform Vivre, anul acesta s-au vândut tot mai multe articole cu inserții metalice aurii – de la obiecte de decor, precum căni, vaze sau oglinzi, până la taburete, marcând sfârșitul amenajărilor cu texturi uniforme și suprafețe mate.

În 2019, auriul își va găsi locul în tot mai multe combinații, potrivite oricărui spațiu, completând armonios orice material – de la lemnul sau marmura care alcătuiesc blatul unei măsuțe de cafea, până la tapiseria unui fotoliu sau a unui taburet. Pentru o amenajare în stil industrial sau contemporan, auriul va putea fi înlocuit cu accente de bronz, ușor de integrat într-un spațiu prin obiecte de decor sau corpuri de iluminat.

  1. Inspirație din natură pentru textile

Până de curând, lemnul părea greu de integrat într-un decor urban. Considerat prea greu pentru un apartament sau mult prea dificil de întreținut, abia anul acesta a revenit în topul preferințelor românilor, în combinație cu texturi sau materiale ușoare, în nuanțe de alb sau pasteluri.

De altfel, lemnul susține una dintre tendințele care vor defini anul 2019 – spațiile inspirate din natură. Asortat cu nuante de pământ – beige sau maro –, texturi naturale, plante verzi, fără flori și decorațiuni cât mai subtile, acesta își va putea găsi ușor locul în decorul actual dintr-o locuință sau va oferi contextul unei redecorări.

  1. Consumatorii români merg pe mâna artiștilor

Românii au devenit tot mai preocupați de designul interior, iar criteriile care duc la decizia de cumpărare au depășit funcționalul, făcând tot mai mult loc esteticului. Acest trend nu cere schimbarea totală a decorului unei camere, nici o serie de modificări și achiziții în cascadă, ci poate fi făcută în timp, integrând pe rând elementele cele mai potrivite fiecărui spațiu, fie că vorbim despre oglinzi cu ramă texturată, piese de mobilier care integrează spații de depozitare sau corpuri de iluminat s­­­tatement, care pot funcționa și ca elemente de decor.

Foto: Vivre, pexels.com

Share This Post!