5 bucatarii care te fac sa te apuci de gatit

Inspiration - DesignTherapy

Gătitul nu este pentru toată lumea, însă oricum şi orice ai face bucătăria este sufletul unei case. Este un spaţiu intim, aşa că trebuie să fie plăcut, accesibil, aerisit. Răsfoind şi căutând am găsit cinci bucătării care îndeplinesc cele mai multe criterii ale bucătăriilor perfecte:

  • au un design de nota 10
  • sunt practice, funcţionale
  • sunt din materiale de calitate, cu accesorii numeroase, de la fel de bună calitate

Haideţi să le vedem:

1.Bucătăria clasică, with a twist
Într-o casă de tip loft sau pur şi simplu într-o locuinţă cu bucătărie open space deoarece nu are dimensiuni exagerate. Are un design clasic, insa câteva accente industriale fac diferenţa între un mobilier care nu spune mai nimic şi o bucătărie în care ai sta toată ziua. Etajerele deschise, corpurile suspendate de tip vitrină, dar şi felul în care culoarea a fost pusă în valoare de tencuială şi corpurile de iluminat contrastante fac diferenţa. Desigur, este doar o sugestie de amenajare, dar ce sugestie buna. Bucătăria din imagine o găsiţi la Kult!

Magistra Kult!

2. Bucătăria cu insulă
Cu siguranţă aţi visat la aşa ceva dacă sunteţi măcar novici în arta culinară. Sau dacă aveţi o familie mare. O bucătărie cu numeroase spaţii de depozitare, cu blaturi de lucru, perfectă pentru o casă mare şi o familie pe măsură. Sau măcar una cu mulţi prieteni.

Bucatarie Ikea

Deşi are un design clasic, se integrează perfect în decorul raw cu carămidă aparentă. Stilurile se împletesc armonios şi cu accentele vintage-retro. Vase la vedere, blaturi natur, spaţiu pentru trei bucătari de soi. Bucătăria o găsim la Ikea. Şi, evident, poate fi modificată pe dimensiunile casei voastre.

3. Bucătăria modernă 

Mobexpert bucatarie

Această bucătărie pe care am găsit-o la Mobexpert este perfectă pentru cei obsedaţi de curăţenie. Are totul compartimentat şi pus la punct, linii simple, clasice, culori la fel. Nici măcar mânerele sau butonii pentru sertare nu obstrucţionează designul perfect liniar.

4. Bucătăria clasică. For real!
Este perfectă pentru apartamentele obişnuite, cu un spaţiu mai generos pentru mobilierul de bucătărie. Este o mobilă liniară, deci implică mai puţin spaţiu decât cele în formă de L. Personal, îmi place albul şi cred că este numai bun într-o bucătărie unde vrei ca totul să fie igienic, curat. Şi se potriveşte numai bine unui astfel de design.

Bucatarie Mobexpert1

Vine perfect pe un fundal contrastant. Abandonaţi ideea îmbrăcării peretelui în gresie şi faianţă, acum există numeroase variante mai bune (şi mai aspectuoase). Acest mobilier tot la Mobexepert îl găsiţi.

5. Bucătăria pentru toată familia
Aţi spune că nu există un astfel de stil. Dar vă contrazic. Este bucătăria funcţională, sigură (mai ales când ai copii mai mici), cu o mulţime de spaţiu astfel încât să aibă loc şi copiii la blatul de lucru, dar şi părintele care de fapt găteşte. Rafturile pentru farfurii pot adăposti de fapt câteva jucării în cazul unei insule generoase. Sau chiar vesela (de plastic) celor mici.

Bucatarie Ikea1

Family friendly este bucătăria aceasta de la Ikea. Ce ne place? Faptul că la Ikea găseşti o mulţime de accesorii care să o facă prietenoasă şi pentru cei mici.

Deci care este preferata voastră?

PS: Dacă vreţi să vedeţi cum arată prima open kitchen din Bucureşti, citiţi aici.

Share This Post!