5 situaţii când pastelurile sunt soluţia pentru casa ta

Inspiration - DesignTherapy

Roz pudrat, galben pal, bleu pastel… Câteva culori care farmecă, indiferent de stil. Pastelurile vor rămâne mereu actuale pentru că au acel ceva special, care luminează, care îţi dau o stare de bine, fie că vorbim despre interioare sau flori ori ţinute. Iată deci câteva situaţii când aceste nuanţe te pot scoate dintr-o încurcătură „stilistică”:

  1. Când ai o casă mică

O locuinţă unde predomină pastelurile pare mai mare şi mai luminoasă. Camerele mici, nu foarte înalte pot fi metamorfozate apelând la acest mic truc cromatic.

design pasteluri

2. Când vrei să obţii efecte spectaculoase

…dar fără să exagerezi, să schimbi prea multe sau să faci investiţii mari. Suprapune două sau chiar mai multe nuanţe pastelete şi vei obţine un efect sofisticat.

… valabil şi în cazul amenajărilor exterioare:

3. Când vrei să „încălzeşti” un spaţiu

Fie că este vorba de birou, de locuinţă sau de un spaţiu comercial, culorile pastelate dau senzaţia de căldură. Aşa că profită, pentru a crea un ambient confortabil, intim.

Din acelaşi  motiv, sunt perfecte şi în camera copilului:

4. Când vrei să accentuezi ceva

Fie că este vorba de un colţ de cameră sau de bucătărie, pastelurile te pot ajuta să scoţi în evidenţă alte piese de mobilier şi alte culori. Sunt suficient de vibrante încât să atragă atenţia, însă nu vor acapara niciodată întreaga atenţie, tocmai prin fapttul că sunt discrete.

5. Când ai alte „obligaţii” cromatice

Pastelurile merg foarte bine cu decorurile alb-negru, dar şi potenţează piesele din cupru sau aurii, de exemplu. Aşa că profită!

design pasteluri

Tu cum foloseşti pastelurile? 

PS: În curând vă voi povesti şi arăta de unde puteţi lua cele mai frumoase piese pastelate, aşa că rămâneţi aproape! 

Share This Post!