Cărți, machete de mașini, pălării de paie, piese de ceramică, viniluri, vederi din călătorii, fotografii sau reviste, postere, poate piese de LEGO (asta da pasiune costisitoare)… Lista este lungă, mai ales când pasiunea este mare. Pentru că pasiunile se reflectă de obicei în colecții. Și nu ar fi păcat să nu fie expuse? Mai ales când ele pot deveni o piesă statement.
Cărți, călătorii, ceramică
Le-am unit în câteva imagini. Pentru că pot fi printre cele mai atrăgătoare colecții. De exemplu, hărțile adunate din călătorii pot fi înrămate și alcătui un gallery wall spectaculos.
De altfel, aceasta este și una dintre condițiile pentru ca o colecție să nu arate aglomerată și dezordonată. Să-i acorzi locul cuvenit. La fel poți face și cu vederile adunate.
Dacă ești pasionat de cărți, atunci am două variante la fel de spectaculoase pentru tine: una este organizarea lor în funcție de culori – și îți va rezulta un curcubeu extrem de lovable – sau realizarea unor așa-zise rafturi plutitoare.
Și ar mai fi această idee, absolut spectaculoasă, de la Househathaway.com, care îmbină pasiunea pentru citit, cu o idee minunată. Expunerea în acest fel a câtorva volume poate fi completată cu o bibliotecă amenajată în. proximitate și organizată cromatic.
În cazul ceramicii – și aceasta arată tare bine pe perete sau în rafturi deschise. Farfuriile pot fi montate, simetric sau nu. Iar aranjamente asemănătoare se pot face cu pălării sau farfurii de bambus/paie. Cred că imaginile de mai jos spun mai mult decât aș putea eu. Via decorpad.com & carlaaston.com:
Nu aș putea să vă privez de aceste super-idei, pe care le-am găsit via Ariyonainterior.com. Hărți, pălării, dar și tocătoare sau alte ustensile de bucătărie, integrate perfect în decorul casei.
Pasionat de sporturi?
Tenis, baseball, dar la fel de bine se aplică și în cazul skateboardului sau motociclismului – când poți colecționa căști, de exemplu – sau golf și lista poate continua. Toate sunt pasiuni care pot deveni extrem de spectaculoase atunci când sunt integrate în decor, iar imaginile de mai jos o demonstrează.
Sau nu neapărat…
Să nu uităm de oglinzi, mai ales cele cu aspect vintage, care dau un aer retro unei amenajări. Sau de obiecte pur și simplu adunate din călătorii. Care arată senzațional când le transformi într-un perete-accent. Vă arăt:
Am scris mai multe despre cum îți poți integra pasiunile în amenajarea casei în cel mai recent număr al revistei OrDeLi. Acolo veți găsi și alte imagini care sper să vă inspire.