5 lucruri faine pe care le găsești în noul catalog IKEA

Inspiration - DesignTherapy

Astăzi s-a lansat oficial Catalogul IKEA 2019, care are o structură diferită față de anii anteriori. În primul rând, coperta are un design nou și include o ramă albă, inspirată de cataloagele IKEA din anii 1980. Apoi, conținutul din această ediție se axează pe șapte case, fiecare cu povești noi și inspirație pentru viața de zi cu zi: cupluri de vârste diferite, familii numeroase și familii mici care locuiesc alături de colegi de apartament sau oameni care locuiesc singuri în spații foarte mici.

De fapt noua abordare este primul lucru care mi-a plăcut. Catalogul este aerisit și interesant. Explicația vine de la manageri. „La IKEA ne dorim să aducem idei și inspirație care se potrivesc alegerilor celor mai mulți oameni. Prin urmare, anul acesta am creat interioare complete și ne-am îndepărtat de conceptul camerelor individuale prezentate până acum în catalog”, spune Theodor Nica, Communication and Interior Design Manager IKEA Băneasa.

Un alt lucru fain la noul catalog sunt colecțiile care te ajută să ai grijă de propriile colecții. Mulți am acumulat deja prea multe lucruri și suntem abia la jumătatea vieții. Un studiu spune că olandezii au în casă 50.000 de itemuri. Nu vreau să-mi imaginez câte au românii. Prin urmare, două dintre case prezintă soluții de organizare a obiectelor și amintirilor.

Sustenabilitatea, din ce în ce mai prezentă

Soluțiile pentru orice fel de spațiu este al treilea lucru care mi-a plăcut la noul catalog. Astfel, între cele șapte case se află un studio de 16 metri pătrați, precum și o casă dedicată stilului de viață sustenabil, toate create cu ajutorul soluțiilor IKEA. Apropo de sustenabilitate, știați că toate cataloagele sunt tipărite de la bun început pe hârtie 100% reciclabilă?

Al patrulea lucru – ultimele pagini ale catalogului, unde găsești câteva dintre produsele care urmează să fie reduse, precum și perioada exactă în care vor avea un preț special.

Colecții care nu sunt în noul catalog IKEA 2019

La final, dar nu în cele din urmă, mi-au plăcut lucrurile care de fapt nu sunt în noul catalog IKEA. Ca de exemplu, noua colecție dedicată animalelor de companie, care va ajunge în magazine în luna octombrie, precum și colecția Foremal – disponbilă de luna viitoare – creată de artistul Per B Sundberg. Credeți-mă, va fi ceva total neașteptat, iar aici vă las o mostră din ce am văzut la IKEA Democratic Design Days la care am participat anul acesta (mai multe aici):

Ikea Democratic Design Days

E ceva ce nu vă imaginați că veți vedea la IKEA, nu-i așa? De altfel multe colecții vor fi într-un stil nou, fresh, adaptat piețelor tot mai diferite pe care activează compania. E un lucru bun! Diversitate înseamnă mai multe opțiuni, mai multe idei, indiferent de stilul casei sau de gusturi.

Voi când ați fost ultima dată la IKEA?

PS: Noul catalog IKEA 2019 va fi distribuit începând din 28 august în 800.000 de exemplare în București și în localitățile învecinate. Până vă ajunge la ușă, îl găsiți și în magazin.

Share This Post!

1 Comment

  • Ingrid august 28, 2018 at 1:52 pm

    Am primit aseară catalogul, dar n-am reușit sa-l răsfoiesc.
    Îmi place IKEA. Chiar in momentul acesta fiica-mea îmi citește dintr-o carte cumpărată de acolo:”Regele elan” ?, iar eu profit de neatenția ei ca sa-ți citesc articolul ?.
    Îmi plac articolele tale, chiar daca nu comentez mereu. ??✨
    Astept sa vad ce ne mai scrii.. o zi ușoară si frumoasa!