5 lucruri pe care ar trebui să le știi despre organizarea casei

Inspiration - DesignTherapy

biblioteca pinterest

Sigur că organizarea casei este o problemă. Mereu a fost. Mereu după ce ai trecut de pragul celor 25 de ani, fără griji și fără bani. Adică odată ce ai început să acumulezi lucruri, să ai casa ta, să se mărească familia. Și așa ajungem în prezent, când e vineri și nu te gândești decât că urmează un weekend de curățenie. Dacă tot te apuci de treaba asta, iată 5 chestii simpatice despre organizare care te-ar putea ajuta pe viitor. 

Less is more, începând din garderobă

Sigur ai mai auzit treaba asta, care de fapt a fost spusă de Ludwig Mies van der Rohe – un arhitect faimos din Germania, care s-a numărat printre pionerii arhitecturii moderne. Dar nu doar sună bine, ci este chiar un principiu eficient. Adică: scoate toate hainele pe pat. Organizează-le. Aruncă ce este uzat. Donează ce nu ai purtat de mai mult de două sezoane. Hainele care-ți sunt mari/mici/nepotrivite noului statut de mai bine de doi ani. Apoi mai fă o sortare. Pastrează ce-ți place. Pune hainele de sezon în față, depozitează restul. Și tot așa. Lucruri valabile și pentru pantofi.

Organizare în baie

Cred că aș putea aduna un sac de produse cosmetice. Iar dragul meu soț doar un sfert. Așa bănuiesc că e în toate casele. Dar trecând peste asta, este important să ai o baie organizată. Asta o obții ușor. Cu un raft – scară, câteva cutii, borcane simpatice pentru cosmetice etc. Nu e greu, trebuie doar să începi această organizare. Și vei vedea că ai loc pentru toate. Iar baia ta va arăta ca în reviste. Mult timp. Rafturile de mai jos aparțin unor branduri nordice și le găsiți la Design&After.

Coșurile sunt bune

Multă vreme nu mi-au plăcut. Deloc. Acum le folosesc peste tot. Pentru așternuturi/pături pe care nu le folosesc mereu. Poți pune un astfel de coș lângă oglindă în dormitor sau îl poți folosi chiar pe post de noptieră, dacă are capac. Coșurile sunt bune și pentru a strânge nimicurile din orice cameră. Cu condiția să le mai sortezi din când în când. Sunt perfecte pentru hol pentru că poți pune aici umbrele, pelerinele de ploaie și nu numai. Sunt bune mai ales în camera copilului. Și chiar și în dulapuri, unde poți folosi coșuri de mici dimensiuni pentru lenjerie, șosete, costume de baie etc.

Dacă nu e organizare în camera copilului, nimic nu e

Aici sigur îmi dați dreptate! Noi ne-am mutat la 3 camere ca să scăpăm de șinele de tren care ne-au invadat viața. Acum, camera lui D. e cea mai organizată. E totul pus la punct. Și chiar și când nu e, durează 5 minute să fac ordine. Pentru că are un dulap bine compartimentat. Coșuri pentru jucării. Rafturi pentru cărți. Cutii pentru șinele de tren. Și toate îi sunt accesibile. De aceea nu sunt niciodată răsturnate. Bine, aproape niciodată.

Regula regulilor: nu există perfecțiune

E cumva parte din înțelepciunea acumulată de-a lungul timpului. Am învățat că există lucruri pe care nu le pot schimba/controla – cum ar fi unde ajung hainele în cele 24 de ore. Așa că am creat un sistem – în fiecare dimineață stau 5 minute să le pun la loc. Am acceptat că băieții mei nu le vor pune niciodată în dulap/coșul de rufe etc. Ba mai mult, am împrumutat și eu acest obicei. Am mai învățat să mă adaptez în ceea ce privește cantitatea de rufe de călcat, de exemplu. Mereu era dezordine în dormitor din această cauză. Așa că am înființat un coș special pentru aceste rufe. Lucram mult acasă, de aceea uneori aveam hârtii împrăștiate pe noptieră. Am înființat un birou care este doar al meu. Nu ocupă mult spațiu și pot pune acolo orice ține de activitatea mea.

birou ikea

Voi cum vă organizați acasă?

 

Share This Post!

12 Comments

 • Daniela Oţet august 9, 2018 at 11:49 am

  Mie-mi place tare mult curățenia. Din articolul tau mi-au atras atenția acele coșuri. Chiar am să mă uit să văd dacă nu găsesc ceva asemănător pe undeva. Cele de plastic nu ma dau pe spate.

 • Rokolla august 7, 2018 at 11:07 pm

  Eu mi-as dori un dressing mai spatios. De multe ori am avut impresia ca este neincapator pentru ceea ce vreau sa bag in el

 • Butterfly august 7, 2018 at 9:45 pm

  Nu prea imi iese asta cu less is more in sifonier…de fapt nu imi iese nicaieri, acum cand ne-am mutat a trebuit sa fac o selectie riguroasa pentru ca nu aveam spatiu in masina si ce crezi…am umplut dressingul si tot au ramas si in Bucuresti suficiente sa nu ramana spatiul gol :))

 • Alexandra Călinoiu august 7, 2018 at 6:39 pm

  Arată absolut superb! Mâine am planificată o punere la punct întrucât cu toate călătoriile din ultima perioadă mi-am cam dat peste cap hainele din dulap.

 • Deyutza august 7, 2018 at 4:41 pm

  Faine ideile incerc sa ma organizez cum pot si eu de bine. Cosmeticele nu el tin in baie, umezeala nu le face bine

 • Mihaela Curea august 7, 2018 at 2:01 pm

  Sunt super ordonata si organizata altfel nu as avea stabilitate si nu as gasi nimic in marea noastra casa.

 • Beauty With Camy august 7, 2018 at 4:59 am

  Mare dreptate ai, si mie in baie imi trebuie ditamai raftul sa pot depozita cosmeticele???

 • Irina august 6, 2018 at 9:35 pm

  Utile sfaturile. Încă nu am organizat o casa singura, dar dormitorul l-am organizat în așa fel încât să fie cât mai spațios, iar în dressing sunt organizate lucrurile în asa fel incat sa știu unde este fiecare haina/lucru și în coșuri sau cutii de depozitare.

 • Denisa august 6, 2018 at 5:45 pm

  Destul de greu cu organizarea asta, trec si eu prin procssul acesta acum. Deja am schimbat de 2x locul paharelor in dulap ?. Util articol

 • Gabi august 6, 2018 at 12:18 pm

  Faza asta legata de cosuri cred ca se aplica tuturor. Nici mie nu imi placeau, nu le puteam suferi. Acum nu as putea fara. Sa vezi cum este cand te apuci sa le si faci :)))

  • DesignTherapy august 6, 2018 at 1:26 pm

   Lasam facutul pe seama expertilor. Imi stiu limitele :)))

   • Gabi august 6, 2018 at 1:31 pm

    Never say never!! :))