5 metode prin care poţi transforma un living banal

Inspiration - DesignTherapy

Nu ştiu voi cum sunteţi, însă eu petrec destul de mult timp în living. Fie că lucrez, îmi beau cafeaua, citesc, mă uit la TV (recunosc, mai fac şi asta), mă joc cu D. sau savurăm un pahar de vin seara, cam în living se petrece acţiunea. Când avem şi musafiri, nu mai spun. De aceea, consider că este important să ai un living funcţional, dar şi plăcut ochiului, care să îţi ofere starea de confort necesară astfel încât să poţi petrece câteva ore bune în el fără a te simţi obosit sau chiar agasat. 

Dacă stai în chirie sau poate că nu ai apucat să amenajezi cum ţi-ai dori, poate crezi că este totul pierdut. Sau aproape. Ei bine, nu e chiar aşa. Şi voi demonstra prin imaginile de mai jos cât de simplu este să creezi un spaţiu confortabil din toate punctele de vedere. Iată cam ce ai putea face:

1.Accent piece

Cu siguranţă ai auzit vorbindu-se despre o piesă de mobilier de accent, considerată un must de cei mai mulţi designeri. Ideea este că acea piesă trebuie să fie un fel de love at first sight, dar dragostea să nu dureze doar trei ani, ca să parafrazăm nişte citate celebre. O oglindă supradimensionată, precum cea de mai jos, reprezintă o piesă de accent perfectă. Este utilă, plăcută ochiului, face notă discordantă cu restul decorului fără însă a părea kitch.

living-stadshem

2. Un colţ de citit

Chiar dacă eşti adeptul cititului pe tabletă (sau nu), un colţ de relaxare nu este doar util, ci oferă o intimitate aparte într-un spaţiu altfel comun şi tranzitat de toţi locuitorii unei case. Eu recomand oricui să încerce să găsească loc pentru un mic cuib. Nu este nici dificil de amenajat, iar beneficiile sunt enorme.

living-stadshem-se

3. În stil retro

Una dintre cele mai simple alegeri pentru amenaarea unui living este stilul cu accente retro. Mai jos aveţi un exemplu funky, colorat, ideal dacă aveţi posibilitatea să faceţi câteva schimbări. Iar mobilier în acest gen găsiţi fără probleme, sunt o mulţime de furnizori (just ask, dacă nu ştiţi). Dacă nu, folosiţi-vă de micile obiecte de mobilier şi de decoraţiuni: o lampă, un radio vechi, un fotoliu în acest stil etc.

BoSthlm. Mäklare Stephen Tran.

4. Un spaţiu aerisit

living-stadshem-1

Trebuie să faci curăţenie. Ce nu ai atins de câţiva ani, probabil că nu-ţi mai foloseşte. Ce este în cutii de atât timp încât ai uitat ce ai acolo, la fel. Lasă aerul să circule, elimină tot ce este în plus. Alege mobilier cu aspect fluid, uşor. Creează spaţii de discuţie, mai ales dacă ai mulţi prieteni, însă evită simetriile perfecte. De exemplu nişte scaune-fotoliu în faţa unei canapele sunt o alegere mai potrivită decât clasicul set canapea 3 locuri – canapea două locuri – fotoliu.

5. Puţină artă

Întotdeauna am considerat că pereţii sunt ca o pânză albă pentru cel ce locuieşte între ei. Fie că amenajezi un perete galerie, îi văruieşti în tonuri îndrăzneţe, îi accesorizezi cu grinzi de lemn (când structura şi spaţiul permit) sau sprijini de ei câteva piese de artă de dimensiuni mari, ideal este să îi foloseşti, să nu uiţi că există şi pentru altceva decât a te ascunde pe tine de reszul lumii.

bosthlm-se

Tu ce idei ai pentru un living fabulos? 

Fotografii: Stadshem.se, Bostlhm.se

Share This Post!