5 lucruri de la Ikea pe care trebuie sa le ai

Inspiration - DesignTherapy

Vei spune ca Ikea e pentru toata lumea si ca este greu sa obti un interior original combinand piese de aici. Adevarul este ca Ikea are cateva piese de rezistenta care pot fi incluse atat de usor in decoruri de stiluri diferite. Sunt adaptabile, functionale, se comporta bine in timp si pot fi reinventate periodic. Am ales cateva astfel de piese, in care merita sa investesti. Iata-le:

1.Divanul Hemnes

Este probabil una dintre cele mai cunoscute piese de mobilier Ikea. Cu toate acestea, multi il evita atunci cand au nevoie de o canapea sau un pat. De ce? Pare frumos si functional doar in fotografii. Dar nu e deloc asa. Este o canapea care se poate transforma usor in pat, are si spatii de depozitare generoase, ceea ce il face perfect pentru birou, camera de oaspeti si camera copilului. Mai ales in ultimul caz, longevitatea sa este deosebita. La inceput poate folosi ca pat pentru mama, mai apoi poate deveni patul copilului. Nu ma crezi? Iata cateva imagini:

2.Covorul alb-negru 

Aici nu dau nume pentru ca Ikea are mai multe variante pentru acest covor. Dar mereu exista unul care isi poate castiga locul in casa ta. Combinatia de culori este perfecta si pentru un decor industrial, dar si pentru unul clasic. Iata ce poti face cu el:

3.Etajera Kallax (si nu numai)

As putea aici enumera mai multe sisteme de biblioteci si etajere, insa Kallax este preferata mea. Poate fi biblioteca, noptiera, spatiu de depozitare, bancuta pentru joaca sau citit, bar, insula in bucatarie, picior pentru birou si cate si mai cate. Dimensiunile variate si culorile o fac usor de integrat si combinat in orice spatiu. Cam asa adica:

4.Fotoliul

Din nou, nu as spune un fotoliu anume, pentru ca sunt cel putin 3-4 modele care imi plac. Sunt confortabile, iar cel mai important lucru este ca multe au huse de schimb, asa ca le poti schimba aspectul atunci cand te plictisesti de ele.

5.Cam orice pentru bucatarie 

Vesela, dar si obiecte de depozitare si sisteme, toate sunt placute ochiului, asa ca nu ezita sa te opresti sa cercetezi ce a aparut nou. Si acestea fac parte din decorul unei case.

Nu te-am convins? Iata alte cateva imagini cu decoruri Ikea:

Fotografii: ikea.com, hative.com, apartmenttherapy.com, pinterest.com

 

Share This Post!