5 reguli de styling pentru bibliotecă

Inspiration - DesignTherapy

biblioteca pinterest

Am avut mereu cărți. Nu m-a cuprins febra Kindle, mi-a plăcut mai degrabă să le răsfoiesc și să mă întorc la pasajele preferate. Și semnele de carte îmi plac. Nu le poți pune într-un e-book. Din fericire, cărțile sunt din nou la modă. E din nou cool să citești. Indiferent de tendințele de lifestyle, cred că a avea o bibliotecă în casă este un lucru important. Hygge. Nu contează cât de multe sunt, important este să existe. Și iată și câteva idei pentru ca biblioteca să arate ca în reviste.

  • Aranjează după mărimi

Lățime, înălțime, crescător, descrescător, în picioare sau culcate. Dar nu păstra o simetrie perfectă. Alternează, joacă-te cu aceste mărimi. Mai jos ai câteva exemple de biblioteci aranjate în acest fel.

  • Elemente surpriză

O bibliotecă specială, care îți va atrage cu siguranță atenția, este cea în care cărțile sunt așezate invers. Ce zici de ideea de mai jos?

bibliotecă Pinterest

O idee la fel de faină este să ai o bibliotecă aranjată pe culori. Asta înseamnă că ai deja o colecție de cărți destul de mare, așa că nu ar fi deloc greu de pus în practică.

bibliotecă Pinterest

  • Combină cu decorațiuni

Mai ales atunci când nu ai colecție mare de cărți sau când locuiești cu chirie și nu vrei să ajungi să cari zeci de kilograme de cărți la fiecare mutare (been there, done that), poți păstra acele cărți care ți-au plăcut în mod deosebit, cele motivaționale, cele la care te întorci cu drag. Și atunci, stylingul bibliotecii va avea nevoie de decorațiuni. Tablouri, fotografii, mici obiecte de colecție, amintiri din călătoriile tale…

  • … și cu plante

Alege plante mici, suculente, care nu au nevoie de multă lumină și de multă îngrijire.

  • Rotește cărțile din bibliotecă

La final vreau doar să adaug că, odată aranjată biblioteca, nu înseamnă că nu o vom mai atinge ani la rândul. Fie că este vorba de cărți noi sau nu, ar trebui să treci prin ele măcar o dată pe an. Le dai mai departe pe cele pe care nu le-ai mai răsfoit și faci loc altora noi. Le scoți mai în față pe cele pe care încă ai mai vrea să le răsfoiești, dar nu ți-au atras privirea.

Biblioteca ta cum arată?

Share This Post!