7 idei smart pentru casa ta

Inspiration - DesignTherapy

idei pentru casă

Când spun idei pentru casă, mai ales în cazul ideilor smart, mă gândesc mai degrabă la un fel de home hacks care să ne facă viața nu doar mai ușoară, ci și mai frumoasă. Cu un efort minim, cu un buget minim. Și care să facă diferența. 

  1. Fundaluri în tonuri deschise

Fie că vorbim despre pereți sau de podea, nuanțele deschise sunt cele mai accesibile când vine vorba de amenajare. Asta nu înseamnă ca totul să fie alb. De exemplu, puteți merge pe ideea unui parchet mai deschis decât ați fi vrut inițial, cu irizații gri. Asta face ca mobilierul să poată fi ales în tonuri mai închise și mai ușor de întreținut.

2. Un covor drept decorațiune de perete

Sună ciudat? Poate. Dar: 1. este ceva diferit, deci va aduce un plus în orice amenajare. 2. Izolează fonic, termic. 3. Textura covorului îți va da o stare de bine ori de câte ori îl vei atinge. 4. E mai ușor să montezi un covor pe perete decât să îl vopsești sau să pui un tapet. 5. Te poți juca cu texturi și culori într-un mod cu totul special.

3. Alege mobilă de calitate

În șirul de idei pentru casă nu pot să nu includ acest detaliu extrem de important. Da, uneori ni se pare o investiție prea mare. Dar nu este. Nu vei schimba mobila atât de des cum crezi. Mai ales pe cea de bcuătărie sau din dormitor. În plus, ca să schimbi mobila, de fapt trebuie să schimbi întreaga amenajare, pentru că nu poți (de cele mai multe ori) să schimbi doar o canapea sau o masă.

4. Dormitor minimalist

Adică să fie cu adevărat minimalist. Nu doar în design, ci și în felul în care îl vei menține. Nu haine aruncate, nu paturi nefăcute, nu perne împrăștiate. Felul în care îți păstrezi dormitorul îți va da o stare de bine (sau nu) pentru că este spațiul unde te reîncarci pentru a doua zi. O curățenie la nivel vizual te ajută mai mult decât îți imaginezi. Ai grijă ca totul să fie pus în ordine, aerisit și vei simți pe pielea ta diferența.

5. Refolosește, reinventează, reciclează

E important să trăiești într-o casă eficientă din toate punctele de vedere. Când spun idei pentru casă mă refer și la sustenabilitate, printre altele. Poți refolosi o mulțime dintre obiectele pe care în mod normal le arunci. Borcanele pot deveni suporturi de creioane de exemplu. Sau o tablă de scris din camera copiilor poate ajunge ușă pentru un dulap. Sau poate piesă centrală de decor în bucătărie. În loc de pat, puteți amenaja un suport de lemn sub care să puneți salteaua destinată anotimpului celălălat (dacă aveți așa ceva). Ar putea fi o variantă ieftină și interesantă, mai ales că va crea un spațiu nou de depozitare.

6. Investește în camera copiilor

Nici nu știi cât de mult contează ca aceștia să aibă o cameră în care să se simtă fericiți. Asta va face ca restul casei să nu fie plină de jucăriile și de hainele lor, pentru că pur și simplu vor simți că spațiul dedicat lor le aparține cu adevărat și se vor simți în largul lor acolo. Despre cum să amenajezi o cameră de copii cât mai eficient și interesant am scris aici. De asemenea, am mai scris despre camere de băieți și camere de fetițe, care să le provoace creativitatea, imaginația, dar să-i ajute și să fie organizați.

7. Fii atent/ă la ce e găsești în jur

Nu te limita la a cumpăra lucruri pentru casă doar din magazinele de mobilă. Poți găsi ceva fain și în podul bunicilor, dar și la magazinele de antichități. Sau poate chiar în casa unor prieteni care se mută sau care vor să renunțe la ceva ce s-ar potrivi perfect casei tale. Inspiră-te din locurile pe care le vizitezi. Găsește întrebuințări noi obiectelor. O geantă de plajă poate deveni suport pentru umbrele, de exemplu. Când gândești outside of our house, vei găsi cele mai faine lucruri pentru casa ta.

Foto: Pinterest, Pixabay.com, Ikea

Share This Post!