7 lucruri de care ai nevoie dacă lucrezi de acasă

Inspiration - DesignTherapy

Din ce în ce mai multă lume lucrează (şi) de acasă. Indiferent că vorbim de mame, de programatori care pot lucra remote sau de alte profesii liberale, de mici businessuri începute în apartament sau pur şi simplu de a avea un loc al tău atunci când ai de terminat un proiect, necesitatea unui birou acasă a devenit tot mai mare. Aşa că iată câteva lucruri de care ai nevoie pentru un birou acasă. 

  1. O uşă

Banal, nu? Dar fără o uşă, vei fi mereu deranjat/ă de copii, de partener/ă, de oricine va veni în vizită. Aşa te vei putea concentra şi ai parte de intimitate. Dacă nu dispui de spaţiu necesar pentru asta, foloseşte măcar un paravan.

2. Un birou spaţios 

Ai nevoie de spaţiu pentru laptop, pentru agendă, pentru organiser, pentru toate hârtiile de la birou, pentru cana de cafea, pentru o gustare. Lista poate continua. Ideea este că în spaţiul de lucru trebuie să te simţi confortabil, nu înghesuit, altfel nu vei fi eficient.

3. Un organizator 

Poate fi un dulap, o blibliotecă, un corp cu sertare. Trebuie însă să satisfacă o nevoie elementară: organizarea. Dosare, reviste, cărţi, planşe etc. Poţi folosi un sistem Kallax de la Ikea, care are un raport calitate-preţ excelent, vine în tot felul de culori şi, în plus, îl poţi customiza cu sertare, cutii etc. Este foarte practic, noi avem două acasă. Şi are o caracteristocă esenţială: ţine departe de mâini micuţe şi curioase de copil toate lucrurile importante.

 

4. Un moodboard

De curând a început să apară şi la noi această „modă” a mood-boardurilor. Nu este însă doar o modă, ci o necesitate. Un moodboard te inspiră, dar are şi rolul de a evidenţia lucrurile importante. Nu trebuie să ai o activitate creativă. Îţi poţi agăţa notiţele acolo, alături de o vedere din vacanţă. Sau de o fotografie de familie. Poţi pune un decupaj din revista preferată sau câteva flori de hârtie. Orice te va inspira şi entuziasma în proiectele tale.

5. Un scaun confortabil 

Cred că nu-şi merită locul 5. Pentru că un scaun bun, confortabil, este un must. Trebuie să stai bine pentru a lucra bine. Dacă nu eşti fan al scaunelor clasice de birou, poţi încerca variante mai stilizate. De asemenea, fiind un spaţiu intim, îţi poţi lua un fotoliu sau chiar un divan. La EvoHoreca am găsit câteva variante interesante (v-am mai spus că au cele mai multe scaune din Univers!).

6. Lumină

Indiferent de ora la care lucrezi, ar fi bine să ai parte de lumină naturală. Cât mai mult timp. Aşa că încearcă să-ţi amenajezi biroul de acasă cât mai aproape de fereastră. Face bine şi stării tale de spirit!

7. Timer 

Sau un ceas banal. Ideea este să nu pierzi noţiunea timpului. Chiar dacă eşti acasă, dacă lucrezi, nu înseamnă că eşti cu adevărat acasă. Stabileşte un program de lucru şi încearcă să te ţii de el. Este esenţial pentru sănătatea ta psihică şi pentru o bună dinamică în relaţia de cuplu şi de familie. Iată o variantă funny pentru cei care au ca pasiune fotografia, de la Creativesc:

Share This Post!