80 de ani de IKEA & 8 piese pe care trebuie să le ai acasă

Inspiration - DesignTherapy

Recent, IKEA a împlinit 80 de ani. 80! Wow, o viață de om, cum e vorba noastră din popor. Așa că mă folosesc de prilej ca să vă povestesc (recunosc, cu ușoară întârziere, că… vacanță & all) câteva lucruri mai altfel despre IKEA.

Am vizitat sediul IKEA din Alhult, Suedia, în urmă cu câțiva ani, la Democratic Design Days, evenimentul anual în cadrul căruia se anunță colaborările noi și proiectele inedite, unde poți vorbi cu designerii și unde… poți vedea cum se creează piesele pe care le iubim cu toții.

Fun facts despre IKEA

Ce mi-a plăcut tare mult: la Almhult există un laborator unde sunt testate becurile. Arată uimitor și, deși pare banal, este unul dintre lucrurile care m-au impresionat. Există, desigur, și un laborator unde se testează saltele sau celebrele scaune POANG. Dar asta cred că bănuiați. 

Tot la Almhult, în cadrul muzeului IKEA, vei găsi din loc în loc… scaune. Să te odihnești, în cazul în care vizita în muzeu te-a obosit. Sunt pliabile, evident, dar nu le vei rata. 

Am aflat acolo și că fiecare produs este adaptat pieței în care este vândut. De exemplu, canapelele care la noi au picioare din lemn, în India au picioare din metal, pentru că acolo se aruncă deseori apă cu găleata pentru a spăla podelele. 

Poți admira în cadrul muzeului câteva dintre piesele pe care este imposibil să nu le recunoști. Despre unele am scris și în OrDeLi – revista de Organizare Design & Living.

Cel mai tare lucru la IKEA

… dar dincolo de toate aceste lucruri, mai mult sau mai puțin previzibile, știți ce am văzut la IKEA, chiar în muzeu? O mulțime de IKEA hacks. Colecționate, adunate, promovate chiar de cei de la IKEA. Reconversia lucrurilor este uimitoare, iar eu mă bucur că o companie poate înțelege nevoia oamenilor de a refolosi piesele achiziționate, de a le reinventa. 

Așa că vă las și eu aici un post de pe Instagram, unde am publicat un post despre reinventarea mobilierului BESTA:

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Design Therapy (@designtherapyro)

Voi ce piese de la IKEA iubiți? 

Share This Post!