Acasă la Anca Ţurcaşiu. O amenajare semnată chiar de artistă

Inspiration - DesignTherapy

Pe Anca Ţurcaşiu o ştii cu siguranţă de la TV sau de pe scenă. Este una dintre cele mai longevive prezenţe din showbizul românesc, însă astăzi facem cunoştinţă cu ea dintr-o cu totul altă perspectivă, şi anume aceea de designer de interior. Anca Ţurcaşiu a urmat cursuri de specializare în domeniu în urmă cu aproape doi ani, iar primul proiect de amenajare a fost chiar locuinţa sa. Pe care ne-a prezentat-o în detaliu. 

Amenajarea propriei case are avantaje şi dezavantaje. În primul rând nu eşti presat de părerile celorlalţi, iar amenajarea se face după propriile gusturi şi preferinţe. Cu mici excepţii, după cum a mărturisit vedeta, care l-a avut ca unic critic pe propriul soţ, neobişnuit cu statutul de decorator profesionist al soţiei sale. Un alt avantaj este că timpul alocat amenajării se ajustează după nevoi, la fel şi bugetul.

„Am venit la cursul de la Atelierele Ilbah doar cu ce simţeam, ce intuiam, cu ce am fost înzestrată nativ. Am învăţat atât de multe datorită arh. Mirunei Ardelean, care este un profesor extraordinar şi care are o calitate foarte mare şi anume, generozitatea, darul de a împărtăşi”, a povestit Anca Ţurcaşiu.

Amenajarea a păstrat o evidentă tentă romantică, cu linii fluide, scoţând în evidenţă, dacă mai era nevoie, firea artistică a Ancăi. Livingul generos este împărţit într-o zonă de relaxare şi o alta de dining. Paleta cromatică aleasă este una care îmbină elemente naturale cu câteva accente de culoare, pe o bază de lemn masiv, alb. Inserţiile de decor metalice dau un aer chic.

Niciun colţ al casei nu a rămas la întâmplare. Interesant este fototapetul din hol care parcă te îndeamnă să păşeşti într-o grădină secretă.

A Turcasiu8

Şi dacă tot a venit vorba de grădină, iată ce spaţiu generos are Anca la dispoziţie:

 

Anca Ţurcaşiu spune că îşi va duce mai departe pasiunea pentru design, aşa că în curând va începe un nou curs de specializare la Atelierele Ilbah.

Fotografii: Arhiva personală Anca Ţurcaşiu

Share This Post!