Amenajarea balconului în 4 întrebări simple

Inspiration - DesignTherapy

amenajarea balconului

Trendurile pentru această vară pun accent pe confort și pe impactul stilului personal în amenajare. Mai mult decât oricând, acest stil personal pare să fi acaparat toate aspectele vieții, și, ce să vezi, designul balconului, al grădinii și al terasei nu fac excepție. Totuși, din punct de vedere funcțional, pentru alegerea celui mai potrivit tip de mobilier, ar trebui să ții cont de câteva lucruri importante. Esențiale pentru o amenajare reușită.

Amenajarea începe cu un plan

Înainte de a începe amenajarea unui spațiu trebuie să-l analizezi – din punct de vedere al dimensiunii, funcționalității, celor care îl vor folosi. Împreună cu cei de la Leroy Merlin am reluat parte din acest proces în cazul spațiilor exterioare. Așadar, iată ce ar trebui să ai în vedere când începi amenajarea balconului/terasei/grădinii:

  1. Care este zona de amenajat?
  2. Cât de mare este spațiul?
  3. Este acoperit sau în aer liber?
  4. Mobilierul va fi folosit tot timpul anului sau doar sezonier?

Balconul

Dacă locuiești la bloc, deci ai la dispoziție un balcon nu prea mare, nici prea mic (să sperăm), atunci ai nevoie de mobilier care să poată fi mutat cu ușurință și, mai mult, care să se poată plia. La Leroy Merlin am găsit acest set de două persoane, cu masă şi scaune pliabile. Pentru mai mult confort, dar și pentru un plus în partea de design, adaugă perne decorative în nuanțe tonice și imprimeuri vesele. Mie îmi plac mult și pufurile gonflabile de la Leroy Merlin.

Setul acesta costă aproximativ 170 de lei și este pliabil. Neapărat însă aveți nevoie de perne pentru că nu este confortabil dacă aveți de gând să stați mai mult pe balcon.
O variantă potrivită pentru cei ce preferă amenajarea balconului în stil nature. Adaugă multe ghivece cu flori și perne crem pentru scaune.
amnajarea balconului
Scaun gonflabil – 85 de lei

Terasa

Dacă ești fericitul posesor al unei terase, atunci poți să te joci puțin. Un leagăn/balansoar individual poate să vină în completarea mobilierului de socializare – adică masă + scaune. Spre deosebire de amenajarea balconului, un spațiul are destul de multe limite, în cazul terasei poți opta chiar și pentru un șezlong, pentru dimineți leneșe la cafea, când primele raze ale soarelui sunt perfecte. O umbrelă colorată, o pernă în nuanțe vesele și un ghiveci cu flori (sau mai multe) pot da un aer fresh oricărui decor. 

Ar fi păcat să nu-ți petreci serile citind într-un astfel de leagăn…
Confortabil, nu?

Grădină

Partea bună cu grădina este că poate găzdui o mulțime de persoane și practic, atât timp cât vremea este bună, poți trasforma spațiul exterior în living-bucătărie-dining. Adică poți petrece aici mult timp, prin urmare ai nevoie de mobilier confortabil, neapărat de umbrelă și mai ales de șezlonguri pentru că e păcat să nu te și bronzezi puțin, nu?

Set pentru grădină, tot de la Leroy Merlin – 1890 lei
amenajarea balconului
Dacă spațiul îți permite, de ce nu?

Partea bună este că mobilierul pentru grădină sau terasă nu necesită îngrijire specială dacă este confecționat din materiale ca aluminiu și lemn, rezistente la precipitații. În plus, sunt ușor de curățat și versatile, așa că amenajarea balconului și nu numai este un must! Poate așa încurajăm ploile să plece mai repede, nu?

Foto: Adobe Image (main), Leroy Merlin.

Share This Post!