Cum să amenajezi un apartament de 3 camere pentru o familie

Inspiration - DesignTherapy

apartament de 3 camere

Să spunem că am un motiv destul de personal să abordez acest subiect. Când am aflat că vom deveni părinţi, locuiam într-o garsonieră pe care tocmai o renovaserăm astfel încât să ne simţim foarte confortabil. Când D. avea 6 luni, ne-am dat seama că devenise neîncăpătoare. Cam cu 1 an şi jumătate mai devreme decât anticipasem. Doi ani mai târziu, ne aflăm într-un apartament cu 3 camere, care, pe moment, a rezolvat problema spaţiului. Şi asta pentru că este foarte bine organizat. Tocmai de aceea, ca să nu treceţi şi voi printr-o mie de nervi şi mutări, iată câteva idei despre cum ar putea să arate un apartament destinat unei tinere familii.

Bucătărie mare, familie fericită

Mai ales dacă există copilul. Începând cu diversificarea şi până va ajunge la şcoală, masa va fi o problemă. În sensul că trebuie făcută, chiar de mai multe ori, dacă aveţi un copil pretenţios, ca al nostru. Şi cum este esenţial să încurajăm de timpuriu obiceiurile sănătoase, ar fi bine să mâncaţi în familie. Tocmai de aceea, bucătăria, diningul, ar trebui să fie generoase. Un apartament de 3 camere îţi permite acest lux, de cele mai multe ori.

apartament de 3 camere

Până acum câteva luni, respingeam total ideea unui open space. Până am realizat cât de important este ca întreaga familie să fie împreună. Şi aşa avem puţine ore pe zi dedicate timpului de calitate, aşa că a sta în bucătărie în timp ce copilul e în cameră… not an option. Dacă vă îngrijorează mirosul de mâncare, rezolvaţi cu o hotă bună. Vă recomand Franke sau, dacă vă permite bugetul, Miele.

Living minimalist, dar fain

Cu siguranţă vei avea în living piese de Lego, unicorni, trenuri şi cine mai ştie ce. Dar păstrează un design minimalist, aerisit, astfel încât, atunci când pui totul într-o cutie, casa ta să arate aşa:

apartament de 3 camere

Hai, că nu e greu. Marginile rotunde sunt de mare ajutor când ai un copil mic. Te pot scuti de mult neplăceri. Păstrează podeaua cât mai goală. Acolo vă veţi petrece primii ani de joacă.

Camera copilului, oglinda personalităţii sale

La început, poţi păstra un ton neutru în amenajare. Însă, pe măsură ce copilul creşte, îţi va cere singur să îi aduci în spaţiul său lucruri, culori, obiecte care îl reprezintă.  Nu doar jucării. Din fericire, un apartament de 3 camere te lasă să faci acest lucru. Lasă, din nou, mult spaţiu pentru joacă. Noi am avea nevoie de un apartament doar pentru a însira şinele de tren. Sunt sigură că toţi copiii au pasiuni la fel de mâncătoare de spaţiu.

apartament de 3 camere

Ce mi s-a părut important – amenajarea unei biblioteci şi a unui spaţiu de lucru chiar de la început. Adică măsuţă pentru colorat sau pictat sau asamblat puzzle. Uneori chiar mâncat. E zona lui, la scară redusă, astfel încât simte că face parte din aceeaşi rutină ca şi noi.

Dormitorul, sanctuarul vostru

Lesne de înţeles de ce. Noi avem cel mai confortabil dormitor din lume, chiar dacă vorbim de un apartament de 3 camere. Luminos, spaţios, minimalist, fiecare cu noptiera lui. Mie îmi displace doar faptul că dulapul are o oglindă imensă, but it is just me. Altfel, totul e perfect. Ah, evident, nu stăm prea multe minute pe zi singuri în dormitor, but one can dream… Într-o zi, cine ştie… Ah, şi tăblia noastră este la fel de confortabilă precum cea de mai jos.

Minimalism pe toată linia

Mai spun o dată, la final, ca să fim siguri că n-am uitat. Asta ajută. Creaţi spaţii de depozitare compacte, unde copilul nu poate ajunge. Sau nu este tentat să ajungă. Experienţa ne-a arătat că sunt puţine locurile unde un copil nu ajunge dacă îşi propune.

Apartamentul cu care am ilustrat acest articol are 83 de metri pătraţi. Adică se înscrie în media de la noi. Este însă un apartament amenajat într-un orăşel suedez. Aşa-i că aţi fi spus că e de la noi? De ce nu? Amenajarea este extrem de accesibilă, aşa că nu ezitaţi!

Foto: Stadshem.se

Share This Post!

18 Comments

 • Gabriela martie 19, 2018 at 1:25 pm

  Ador acest stil minimalist de a decora incaperile. ?? Cam asa ar arata casa visurilor mele. Intotdeauna ma inspiri cu ideile tale.

 • vyo vyoleta martie 11, 2018 at 6:31 pm

  Multumim pentru sfaturi, dar pe mine m-ar interesa pentru casa. Eu nu locuiesc la apartament.

  • DesignTherapy martie 12, 2018 at 9:50 pm

   Se poate adapta, desigur 🙂

 • Catalina Coman martie 11, 2018 at 9:28 am

  Este amenajat minunat, cu bun gust.

 • Andrea Chitic martie 10, 2018 at 6:03 pm

  Pe stilul minimalist am mers si noi atunci cand ne-am amenajat apartamentul. Si acum ne felicitam. 🙂 Putina mobila, doar strictul necesar, aerisit. Totusi se cere o noua locuinta, mai mare, apartamentul nostru de 2 camere este deja neincapator pentru noi 2 si baiatelul nostru + milioane de Lego. Urmatoarea locuinta tot pe stilul minimalist va fi.

  • DesignTherapy martie 12, 2018 at 9:52 pm

   Ah, daca ai stii cat de bine te inteleg! Cat despre Lego… ar trebui sa i se inventeze o casa aparte. Speciala :))

 • Secretele frumusetii martie 10, 2018 at 5:29 pm

  Mi-am propus ca la începutul anului viitor sa ne mutam dintr-un aparatament normal cu dou carele intr-o casa cu 3 camere. Adevarul este ca v-a fi o provocare, in plus eu nu sunt genul căreia ii place sa se mute. Sunt i fire care ii place sa își facă culcușul ei și atât.

  • DesignTherapy martie 12, 2018 at 9:53 pm

   Si noi am urat treaba cu mutatul. Dar de data aceasta a mers surprinzator de repede. Oricum, puteti apela la o firma specializata. Nu e asa scump!

 • Debora Tentiș #farmacistonline martie 10, 2018 at 11:33 am

  Este exact pe gustul meu și chiar am salvat articolul să revin la el pe când o să ne amenajam casa noastră.

  • DesignTherapy martie 12, 2018 at 9:53 pm

   Ma bucur! Asteptam impresii din noua casa atunci 🙂

 • Irina martie 9, 2018 at 8:49 pm

  Cât de frumos este amenajat! Este pe stilul meu, așa îmi doresc să fie și apartamentul meu când am să mă mut! ? Și cât despre apartamentele suedeze sunt foarte frumos amenajate și cu stil. Dar, dacă nu citeam la sfârșit că nu este de la noi, as fi crezut că este un apartament din Romania.

  • DesignTherapy martie 12, 2018 at 9:54 pm

   Acesta este un lucru bun. Adevarul este ca si la noi au inceput sa apara tot mai multe amenajari senzationale.

 • Rokolla martie 9, 2018 at 8:17 pm

  Foarte frumoasa amenajarea apartamentului. Fac ce fac strainii astia si isi fac apartamentele tare fistichii

 • Anca martie 9, 2018 at 7:45 pm

  Imi plac ideile tale, o sa tin cont de ele cand o sa incepem construirea casei ?

 • Daniela Oţet martie 9, 2018 at 4:07 pm

  Efectiv iubesc punctele pe care ai reusit sa le surprinzi! Sustin tot ce ce ne-ai comunicat!

 • Mihaela Curea martie 9, 2018 at 12:48 pm

  Mi-aș dori să văd apartamente și case amenajate atât de frumos și la noi. Din păcate, puțini români pun accentul pe calitatea decorațiunilor și aspectul casei contează prea puțin. La noi, locuința este aglomerată, încărcată, fără ca piesele să fie în armonie.
  Casa mea a surprins pe toată lumea, dar puțini au înțeles pe ce am pus eu accentul.

  • DesignTherapy martie 12, 2018 at 9:55 pm

   Te inteleg, chiar voi reveni in curand cu cateva apartamente care arata senzational si se afla in Romania. Poate intr-o zi ne povestesti mai multe despre casa ta 🙂