Ce poți face cu 20.000 de euro într-un apartament de 3 camere

Inspiration - DesignTherapy

MISO Apartament design scandinav1

Bani, bani, bani. Mereu ne gândim la buget atunci când vrem să schimbăm ceva la casa noastră. Din experiența personală, știu că, în 90% din cazuri, la bugetul care îți iese pe hârtie, ar trebui să mai pui ceva. Un 10-15%. Dacă ai fost cu adevărat riguros, altfel procentul e mai mare. Ei bine, contrar părerii generale, bugetul pentru o amenajare de reviste nu este mereu unul șocant de mare. Stă dovadă amenajarea acestui apartament superb, din București. Are 60 de metri pătrați, 3 camere și o terasă, și arată senzațional! 

Un apartament în centrul Capitalei. O investiție serioasă, cu siguranță. Însă, amenajarea se poate face aproape în orice soațiu. Mai ales că fix acest apartament are o serie de avantaje și de dezavantaje. La avantaje aș enumăra: poziţia chiar în centrul oraşului, calitatea ridicată a imobilului şi a finisajelor acestuia, precum şi faptul că accesul în casă se face nu doar pe scări, dar şi printr-un lift care se deschide direct în apartament cu comandă electronică. De asemenea, așa cum au explicat arhitecții ce au semnat acest proiect, un element distinctiv este dormitorul cu platformă suspendată cu înălţimea totală de 4 metri, care are un farmec aparte şi este cu totul ieşit din comun pentru un  apartament de bloc.

Dezavantajele: dormitorul a reprezentat o provocare în amenajare având în vedere că are nu mai puțin de 4 uși. Un alt dezavantaj, suprafașa, destul de mică pentru un apartament de 3 camere, dar și faptul că proprietarii sunt în Marea Britanie și conversațiile s-au purtat în mare parte online. Cu toate acestea, ei au venit la București pentru a pune la punct detalii cheie.

Amenajare în stil scandinav

Trecând peste aceste aspecte, hai să vedem apartamentul:

MISO Apartament design scandinav1

Stilul amenajării este unul modern, preponderent nordic scandinav, cu câteva elemente de accent tradiţionale româneşti, precum covorul din living. Multe tonuri de gri și doar câteva accente de culoare, acestea fiind indicațiile proprietarilor.

Design scandinav with a Romanian twist

Livingul cu bucătărie deschisă este compartimentat şi mobilat, încât să înglobeze atât o zonă de luat masa, cât şi bucătăria şi zona de relaxare & TV. Piesa de mobilier alb din mijlocul încăperii capătă astfel mai multe întrebuinţări: pe de o parte este masă de dining, pe de altă parte reprezintă un spate pentru canapea şi include în acelaşi timp câteva spaţii de depozitare. Aceasta zonificare funcţională este percepută şi la nivelul corpurilor de iluminat, fiind poziţionate piese diferite deasupra fiecăreia.

MISO Apartament design scandinav

Dormitorul matrimonial a fost cel mai dificil de mobilat, fiind restricţionat de prezenţa celor 4 uşi (una către hol, una către baie şi două exterioare cu balcon franţuzesc). Patul este poziţionat între cele două uşi de interior şi străjuit pe fiecare parte de câte o noptieră luminoasă de la Ioooi. Între cele două uşi exterioare, integrand şi caloriferul, arhitecții MISO au realizat pe comandă o bibliotecă joasă cu băncută, creând astfel un spaţiu plăcut de citit şi relaxare.

MISO Apartament design scandinav

Pat suspendat și spațiu economisit

Dormitorul cu pat suspendat, cea mai deosebită cameră prin înălţime şi aşezarea pe două niveluri, a fost astfel mobilată cât să putem folosi spaţiul existent la capacitatea sa maximă, integrand în primul nivel un dulap generos de haine cu oglinda sub scară, continuat cu cutii de depozitare amplasate astfel cât să înlesnească accesul pe scara altfel destul de lungă şi abruptă.

MISO Apartament design scandinav

MISO Apartament design scandinav

Furnizori unul și unul

Mobila pe comandă a fost realizată împreună cu Movi Design Factory, corpurile de iluminat au fost achiziţionate de la Ioooi (sunt minunați, îi găsiți online și la Brașov) şi The Home, (doar cel alb a fost adus de clientă din Anglia – au explicat arhitecții MISO), scaunele de dining şi măsuţa de cafea tot de la Ioooi, canapeaua de la The Home, iar franjurii şi storurile croite pe comandă la Emerald 2000. La Forma este de asemenea un furnizor important în această amenajare. Veți recunoaște de asemenea și câteva piese IKEA.

Mie îmi place tare mult apartament, mi se pare că un buget decent a generat o amenajare spectaculoasă. Așa cum spuneam în titlu, amenajarea a costat 20.000 de euro, aici fiind inclus proiectul în totalitatea sa, dar nu și lucrări de șantier, întrucât apartamentul arăta foarte bine atunci când a fost luat în primire de MISO. Implementarea a durat destul de mult, însă datorită faptului că s-a întins peste sărbătorile de iarnă. De principiu, două luni sunt sufieciente pentru a obține acest rezultat.

MISO înseamnă două arhitecte simpatice, Mihaela Lozovanu şi Sorana Leru, care oferă servicii de design specializat pentru amenajări interioare rezidenţiale şi publice. Mi-a plăcut de la început motto-ul lor și anume că își propun să transforme spațiile din NOW to WOW, creând proiecte unice, atât din punct de vedere estetic, cât şi funcţional.

Fotografii profesionale realizate de Alexandru Dragoi pentru MISO Architects.

Share This Post!

14 Comments

 • Catalina Coman iunie 28, 2018 at 10:29 pm

  Imi place foarte mult cum arata. Mi se par ca toate se potrivesc exact. Dormitorul cu pat suspendat e vedeta. 🙂

 • Aliceee traveler iunie 28, 2018 at 9:51 pm

  Îmi plac culorile alese și designul e WOW. Prețul mi se pare bun pentru suprafața avuta… Sincer apartamentul meu a costat similar și nu arata atât de bine, estetic. Nota 10 pentru decor!!!

 • Simona iunie 28, 2018 at 7:17 pm

  Îmi plac mult designurile scandinave, așa că sunt numai bune de inclus în viața noastră. Ideea de romanian twist sună tare bine. ?

 • Iulia Tugui iunie 28, 2018 at 4:32 pm

  Arata extraordinar de frumos apartamentul! Cel mai mult imi place livingul cu bucataria open space ❤

 • Butterfly iunie 28, 2018 at 11:48 am

  A iesit foarte bine amenajarea, tocmai am terminat de renovat o garsoniera si stiu ce repede se duc banii. Felicitari!

 • Adn de Femeie iunie 28, 2018 at 9:32 am

  Chiar arată superb! În momentul în care alegi sa personalizezi un apartament/ o casă, bugetul este unul care trebuie sa fie pe măsură. Obiectele și ideile care necesită proiecte și implementare de specialiști sunt cele mai costisitoare.
  Dar merită dacă rezultatul final este pe măsură.

 • Rokolla iunie 28, 2018 at 7:44 am

  Se pare ca aceste doua doamne fac o treaba extraordinara. Designul arata spectaculos si chiar mi-as dori si eu transformari de acest gen pentru casa mea

 • Alexa iunie 27, 2018 at 1:07 pm

  Arată superb apartamentul! Iti place mult mobila si cum este aranjat! ???

 • Mihaela Curea iunie 27, 2018 at 11:26 am

  2 luni doar pentru amenajare mi se pare cam mult. Cât despre buget, mi se pare acceptabil. E destul de greu să amenajezi o locuință, te lovești mereu de termene de livrare, culori impuse.
  Noi am estimat bine costurile, asta pentru că m-am plimbat mult prin magazine și cunoșteam prețurile. Am amenajat casa fără ajutor, am preferat să studiez eu si sa o fac dupa bunul meu plac ca sa ne caracterizeze casa.

 • LacraRevs (@LacraRevs) iunie 27, 2018 at 10:11 am

  Arată superb!!! Mi-ar plăcea să fie și la mine la fel

 • Oana iunie 27, 2018 at 9:07 am

  Foarte frumos amenajat, dormitorul cu pat suspendat imi place mult 🙂

  • DesignTherapy iunie 27, 2018 at 10:01 am

   Da, si mie mi se pare deosebit.

 • Kristina iunie 26, 2018 at 2:16 pm

  Buna ziua! Imi puteti spune va rog unde este amplasat imobilul? Multumesc

  • DesignTherapy iunie 27, 2018 at 8:21 am

   Buna ziua! Da, in zona Garii de Nord – Victoriei.