Toți căutăm case mari, luminoase, cât mai bine finisate. Dar nu întotdeauna găsim ce ne dorim. Așa că ne descurcăm cu ce avem. În cazul de față cu un apartament de trei camere și cu o suprafață de numai 68 de metri pătrați. Adică nu foarte spațios. Chiar și așa, veți vedea cât este de fain acest apartament mic!
Living minimalist
Dacă spațiul este mic, soluția este să găsești spații pe care le poți eficientiza. Cum ar fi acestea, care, teoretic, ar fi moarte. Dar un birou sau o bibliotecă, niște rafturi sunt o variantă mult mai bună. Mix & match pentru un gallery wall „asortat” cu corpurile de iluminat și textilele.
Bucătărie open-space albă
De data aceasta, mobilierul de bucătărie are și rolul de a separa spațiul de zi de zona de gătit în acest apartament mic. Se păstrează astfel o intimitate faţă de zona de zi, dar se păstrează în acelaşi timp şi o posibilitate de a comunica permanent.
Dormitor simplu
Din nou, observăm cum fiecare spaţiu contează. O zonă neregulată a fost transformată într-un mic dressing, protejat de o draperie pastelată, care „sparge” albul mobilierului. Fiecare colţişor este folosit, inclusiv spaţiul de deasupra patului.
Un sentiment de intimitate, de confort, de acasă în acest apartament mic este dat de acest colţ simpatic. Un spaţiu unde să vă beţi cafeaua dimineaţa sau să povestiţi seara, la un pahar de vin. Îmi place în mod special pervazul lat, care poate deveni etajeră pentru cărţile preferate sau pur şi simplu un spaţiu de decor.
Camera copilului într-un apartament mic
Din nou, un spaţiu care a fost eficientizat. Remarc mobilierul IKEA, atat de versatil. Câteva plante înveselesc atmosfera şi ajută la oxigenarea spaţiului. Atenţie, însă! Nu păstraţi niciodată plante cu flori în camerele unde dormiţi.
Acesta este un apartament mic, de nici 70 de metri pătraţi. Cu un vocabular coloristic simplu, chiar auster am putea spune şi doar câteva accente de culoare, date în general de obiectele textile. Totuşi, acest alb face ca spaţiul să pară mai mare şi nu doar atât. Albul te duce cu gândul la curăţenie, la un mediu sanitar, ordonat, astfel încât se sporeşte senzaţia de confort.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci te-ar putea interesa şi:
O garsonieră mică, mică şi o amenajare de zile mari!
7 lucruri faine şi ieftine din noul catalog IKEA
Cum amenajezi un apartament mic ca să ai mai mult spaţiu