Vă avertizez. Acest apartament te face să te îndrăgostești. Pe loc. Este pur și simplu perfect. Are 67 de metri pătrați, care se întind pe două camere și, evident, baie și bucătărie. Se află într-o clădire veche, păstrează încă farmecul construcției de acum mai bine de 100 de ani, însă cu adevărat surprinzător este designul contemporan, minimalist care contrastează atât de spectaculos cu linia construcției și detaliile sale romantice.
Dăcă tu credeai că bejul este o culoare plictisitoare, acest interior demonstrează contrariul. Variația de tonuri și completarea cu alte nuanțe neutre, de gri, alb sau negru, tablourile alb-negru, lipsa accentelor de culoare, texturile suprapuse creează o atmosferă specială în acest apartament suedez. Unde nu întâlnim neapărat elementele #hygge clasice, dar cu siguranță putem spune că spațiul creat este unul confortabil.
Birou plutitor și accente exotice
Colțul meu preferat din casă este acest birou plutitor, realizat dintr-un blat prins de perete și completat de un scaun negru, cu linii curbate, care completează austeritatea decorului pereților. De remarcat și piesele de decor de pe rafturi. Influențe africane, materiale exotice, culori neutre, dar texturi diverse, care creează un tot unitar.
Dormitor în stil masculin
Dormitorul este cel puțin la fel de spectaculos datorită patului cu linii masculine, dar și suportului pentru haine, din fier forjat, care dă un aer industrial încăperii. Trebuie să recunosc că mi se pare tare interesantă perspectiva oferită de ușile care despart cele două camere. Mi se pare tare plăcută alegerea draperiilor grele, lungi, dintr-un capăt al altuia al camerei, care creează o atmosferă luxoasă în acest cadru cu design contemporan.
Corpuri de iluminat de la Petite Friture și &Tradition (pe care îi găsiți și la noi, la Design&After), scaune de Arne Jacobsen, Harry Bertoia, precum și cunoscuții Charles și Ray Eames, o măsuță de cafea de la Gubi, sunt câteva piese care mi-au atras atenția până aici.
Pereți din cărămidă
Continuăm cu partea pragmatică a casei: baia și bucătăria. Spațioase, cu un design simplu, păstrând același stil minimalist, neîncărcat. De remarcat peretele din cărămidă lăsat nud astfel încât să se continue ideea de industrial și atmosfera ușor dură creată de designul camerelor.
Apartamentul acesta superb – cu un design contemporan atât de simplu și în același timp sofisticat – este de închiriat. De fapt a fost deja închiriat, cu puțin peste 300 de euro lunar. Ce ziceți? Este un preț rezonabil?
PS: Emma Fisher este designerul responsabil de acest styling absolut uimitor, fotografiat magic de Fredrik Karlsson pentru site-ul de proprietăți imobiliare Avhem.se.