Doi dintre arhitecţii mei preferaţi, Olivia Zahalca şi Radu Postolache, au mai terminat un proiect fain tare. Şi am zis să nu ţin doar pentru mine rezultatul, pentru că este tare fain. Au avut ca „loc de joacă” un apartament de două camere în zona de Nord a Capitalei. Spaţiul a fost gândit pentru o tânără studentă, bugetul a fost de 12.000 de euro, iar toate „ostilităţile” au durat o lună.
„Designul a fost gândit în termeni de funcţionalitate, minimalism şi fluiditate, plecând de la nevoia unui spaţiu destinat în primul rând studiului, dar cu elemente delicate şi accente fine de roz pastel, ca o amintire a copilăriei lăsate în urmă”, au precizat cei doi tineri arhitecţi şi, respectiv, designeri de interior.
Să le luăm pe rând: zona de zi, de 38 mp, adică destul de generoasă, a fost împărţită în două: bucătărie şi living. „Aceste două elemente sunt separate şi unite în acelaşi timp de elementul central, biblioteca. Deschisă, aceasta se continuă cu un element care are dublu rol: de banchetă pentru masa de lemn masiv şi de măsuţă pentru fotoliul de citit”, explică Radu şi Olivia.
Zona de luat masa a fost creionată în jurul blatului gros şi noduros din lemn masiv, în contrast cu textura fină a betonului din care sunt realizate corpurile de iluminat. În bucătărie regăsim betonul, la blaturi. Efectul este personal, intim, spectaculos.
Mie îmi place tare mult biroul improvizat la fereastră. Abia aştept să lucrez la unul la fel. Iar dacă ne uităm la imaginea de jos, îmi imaginez casa plină de prieteni şi cât de uşor este ca toată lumea să se simtă inclusă în conversaţie, chiar dacă se află pe canapea, pe fotoliul adorabil sau la bucătărie. În acelaşi timp, rafturile bibliotecii joacă un rol important. Nu ai chef să speli vasele? Nu-i nimic, nu le vezi 😀
Livingul este, aşa cum spuneam, mai degrabă destinat studiului. Un fotoliu roz pastel este destinat serilor lungi de studiu, când fericita proprietară a apartamentului va aţipi în sensiune cu cartea în mână. Formele pieselor de mobilier şi culorile discrete de roz şi gri deschis, crează o atmosferă caldă şi delicată.
Aşa-i că-i faină această perspectivă? Te face să uiţi complet de dezavantajele unui apartament semidecomandat:
Îmi imaginez rafturile de mai jos pline de cărţi, albume, suveniruri:
Dormitor în linii simple, simple
Dormitorul reia aceleaşi elemente calde, lemnul natur, rozul alăturat tonurilor neutre, respectiv alb şi gri. Combinaţii care nu dau greş:
Îmi plac foarte mult noptierele neconvenţionale, la fel cum îmi place dulapul imens. Îmi place că s-a profitat de spaţiu până la ultimul centimetru, mai ales că restul casei nu pare să dispună de prea multe spaţii de depozitare.
Mobilierul utilizat în această amenajare a fost realizat în mare parte la comandă. Dar au fost folosite şi câteva piese basic de la IKEA, cum ar fi canapeaua, scaunele mesei din zona de dining sau comoda. Patul din dormitor este făcut pe comandă, de la Everart. Pentru accesorii şi decoraţiuni s-a apelat la diverse magazine de design, cum ar fi The Home. De remarcat lămpile suspendate din beton şi cea de pardoseală de la La Forma, respectiv Zuiver şi scaunul de birou tot de la Zuiver.
V-a plăcut această amenajare de apartament simplu, comun, pe care o puteţi reproduce cu uşurinţă? Puteţi vedea mai multe lucruri frumoase făcute de cei doi arhitecţi aici.
5 Comments
[…] Sursa […]
In caz ca mi-a scapat mie, imi poti spune te rog daca stii de unde au cumparat/facut masa aceea? Mai exact unde au gasit blatul pentru masa? E superba, si eu caut ceva de genul asta!
Buna, Gianina, masa a fost facuta pe comanda la un atelier de mobila din Bacau, din cate am inteles. Poti lua legatura direct cu arhitectii pentru toate detaliile. Multumesc!
Foarte frumos amenajat. Am sa ii caut pe cei doi arhitecti, fac o treaba minunata! ?
Multumesc! Da, sunt foarte talentati!