Apartament superb în București. 3 camere și o idee năstrușnică

Inspiration - DesignTherapy

Un apartament pentru trei locatari, în zona Agronomie. Nimic special până acum? Ei bine, apartamentul este special, credeți-mă. 102 metri pătrați, grădină, trei locatari și o idee năstrușnică. Toate au dus la o amenajare senzațională, care vă va surprinde plăcut. Echipa MISO Architects, căci ei sunt în spatele proiectului, a făcut o treabă tare bună. Și am imaginile care vă vor convinge de acest lucru. 

Apartamentul a fost botezat Apartamentul Lego deoarece fix de la asta pornește ideea amenajării. De la o piesă LEGO. Nimic mai simplu, nu? Dar stați să vedeți cât de fain au reinventat această piesă. Suprafața generoasă, compartimentare optimă din punct de vedere al delimitării zonei de zi de cea de noapte şi  grădina spaţioasă, într-o zonă bună a Capitalei fac din această locuință una care deține toate atu-urile.

Potrivit echipei MISO Architects, beneficiarii şi-au dorit o locuinţă primitoare, funcţională (cu utilizarea optimă a spaţiilor de depozitare) şi foarte veselă, un cadru ideal pentru adunările familiei şi ale prietenilor, precum şi pentru dezvoltarea copilului, în vârstă de 8 ani. Așa s-a ajuns la un design modern contemporan, cu finisaje şi texturi deosebite în culori vesele, având două elemente cheie care guvernează decorul: piesele lego în camera celui mic şi hexagoanele în zona de zi.

Jocuri de culori și forme

Stilul a fost dictat de culorile preferate ale beneficiarilor (albastru şi galben) şi de pasiunea lor pentru jocul LEGO. În privinţa finisajelor de accent folosite, se remarcă prin forma şi originalitate hexagoanele micuţe din zona blatului de bucătărie achiziţionate de la Progetto Casa, care au reprezentat o  adevarată provocare pentru echipa de implementa Jre în momentul montajului. Acestea sunt aşezate pe un fundal de vopsea galben solar, un finisaj rezistent in spatii umede cumpărat de la Benjamin Moore.

Un efect deosebit prin textura şi reflexiile sale, este dat de tapetul textil cu care a fost îmbrăcat cel mai lung perete al livingului, acesta a fost comandat din USA prin Decora House.

Zona de zi a apartamentului

Este compusă din câteva subzone funcţionale, care se completează coerent şi formează un loc ideal pentru toată familia. MISO Architects povestesc: „Am delimitat livingul printr-o canapea în L într-o formă terna gri deschis, înconjurată de forme hexagonale în culori vesele la nivelul covorului şi a pieselor decorative cu licheni de pe perete. Aceasta are ca fundal, tapetul textil cu mici reflexii elegante, care aduce un plus de lumină şi eleganta camerei. 

Biblioteca, piesa inspirată dintr-un concept celebru al designerului Filip Janssens, este formată din cutii închise şi deschise de diferite dimensiuni, frumos suprapuse şi îmbinate. Aceasta a fost realizată pe comandă, la fel ca restul mobilei personalizate, împreună cu colaboratorii noştri de bază de la Movi Design. Fotoliul turquoise de la Evambient, element plin de culoare şi personalitate, completează cuartalul livingului şi stabileşte legătura cromatică cu restul amenajării”.

În bucătărie, piesa de accent este mozaicul format din hexagoane de 4 culori îmbinate armonios pe un fundal galben solar. Hota decorativă de la Elica, completează acest décor, fiind în sine o piesă de design.

Dormitorul relaxant

În dormitor am dorit să realizăm un ambient relaxat şi plăcut, cu iz de vacanţă şi aer marin. Ţinând cont de suprafaţa destul de mică a încăperii şi de dorinţa beneficiarilor de a utiliza maxim spaţiul, am realizat pe comanda un dulap de tip dressing pe toată lungimea peretelui, pe uşile căruia am aplicat oglinzi, astfel încât să mărim vizual încăperea şi să sporim aportul de lumină naturală.

Dormitorul LEGO

Piesa de mobilier principală este de tip multifuncţional: înglobează un pat suspendat deasupra unei vaste zone de depozitare, aceasta integrand dulapul de haine al celui mic cu multiple tipuri de spaţii. Atât uşile cât şi sertarele din cadrul acestei compoziţii respectă proporţiile şi culorile originale Lego, acesta fiind una dintre provocările principale ale proiectului, a mai explicat echipa MISO.

Corpurile de iluminat propuse joacă ca de fiecare dată un rol crucial în amenajările noastre, în acest caz am ales piese deosebite şi moderne, preponderant de culoare albă şi cu linii rotunde, achiziţionate de la Luminna. Mobilierul pe comandă a fost realizat de Movi Design, iar pentru draperii, perdele şi storuri arhitecții MISO au apelat la Stillise.

Vă mai las aici câteva imagini de detali să vedeți cât de atentă a fost echipa în implementarea acestui proiect frumos:

Fotografii: Alexandru Dragoi

 

 

 

 

Share This Post!