Apartament superb în Bucureşti. Cât crezi că este chiria?

Inspiration - DesignTherapy

Astăzi vreau să vă arăt un apartament tare frumos. Cu atât mai mult cu cât avem în comun covorul din living. Şi o bicicletă, numai că a noastră e de fapt a copilului şi nu are un loc fix în casă. Apartamentul cu pricina a fost amenajat de unul dintre arhitecţii mei preferaţi, Radu Postolache, care a făcut echipă cu arh. Olivia Zahalca. Au avut la dispoziţie 25.000 de euro şi 4 luni. Iată ce a ieşit:

Apartamentul a fost recompartimentat pentru a putea oferi un spaţiu mare, generos. Vechiul hol, livingul şi baia au fost unite, pereţii au dispărut (cei care nu erau de rezistenţă, desigur). Asa a rezultat un spaţiu imens, care înglobează acum o bucătărie foarte frumoasă, open space cu zona de living şi cu cea de dining.

Apartament design modern

Apartament design modern

Apartament design modern

Apartament design modern

Apartament design modern

Ce îmi place aici:

 • Faptul că masa de dining este aşezată la fereastră. Nici nu îţi imaginezi  cum îţi schimbă dispoziţia lumina naturală într-un apartament.
 • Băncuţa multifuncţională de la masa de living. Poţi să pui nişte perne de şezlong şi gata, ai un divan la fereastră. Oh, şi câte lucruri poţi să „ascunzi” acolo!
 • Contrastul alb-negru din bucătărie. Faianţă neagră – love, love, love! Şi da, nu se mai „poartă”, dar personal consider că este mai important să creezi un spaţiu coerent şi armonios decât să fii în tendinţe.
 • Canapeaua. Pare atât de confortabilă!
 • Bicicleta. O semicursieră de modă veche, un „bibelou” perfect în acest decor modern, vibrant, young and free.

Apartament design modern

De altfel, după cum a precizat arhitectul Radu Postolache, apartamentul din zona de Nord a Capitalei a avut ca scop de la început închirierea de către un cuplu tânăr, dinamic, care apreciază funcţionalitatea şi fluiditatea designului, dar în acelaşi timp care doreşte să se simtă „acasă” de unde şi notele calde ale amenajării.

„Pentru o integrare discretă şi naturală în spaţiul livingului, bucătăria este tratată minimalist, prin prezenţa frontului de lucru cu blatul din lemn masiv, luminat de fereastra îngustă şi lungă pe toată înălţimea peretelui (o prelungire a fostei ferestre mici din vechea baie) – restul echipamentelor sunt mascate în dulapurile din imediata apropiere”, ne-a explicat alegerile sale arhitectul Radu Postolache.

Dormitorul are o zonă de lucru generoasă, luminoasă şi un element care pe mine m-a cucerit. Biroul de la Ikea, din colecţia mea preferată.

Apartament design modern

Apartament design modern

Apartament design modern

Apartament complet remodelat

Câteva luni a muncit echipa de arhitecţi la acest proiect, împreună, evident, cu meşteri pricepuţi. Mai ales că s-a făcut rocada între baie şi bucătărie şi astfel baia a devenit un fel de paradis al relaxării, ceva greu de obţinut într-un apartement de bloc. Dar uite aşa avem un walk-in shower mai mult decât generos, care a permis şi modificări la nivelul ferestrei. Şi uite aşa avem o baie imensă cu o fereastră pe măsură şi o mulţime de lumină naturală.

Apartament design modern

Elemente surpriză

Holul acestui apartament este un spaţiu de sine stătător, separă zona de zi de cea de noapte, însă reprezintă o zonă de depozitare cursivă, care continuă. Nişa pentru bicicletă (o zonă de sine stătătoare de altfel) continuă linia parchetului cu aceeaşi nuanţă şi esenţă. Un efect special, obţinut fără un efort deosebit.

Ţeava de gaz, clasică, este de data aceasta… albastră. Nu ştiu ce părere are Distrigaz, însă estetic vorbind, arată senzaţional, mai ales că nuanţa este aceeaşi cu picioarele mesei din dining.

Apartament design modern

Cei doi arhitecţi au luat destul de multe piese de la Ikea, inclusiv covorul din living – a classic must have.  Pentru puţină culoare, au fost folosite în decor ilustraţii ale unor artişti români, cum ar  fi Raluca Băraru, Artpi, Mădălina Andronic. Un element sofisticat, de apreciat.

Apartament design modern

În concluzie, o amenajare reuşită, o dovadă că şi la noi există locuinţe superbe, amenajate aşa cum vedem prin reviste de arhitecţi talentaţi şi dedicaţi meseriei lor.

Eu aş locui cu mare drag într-un asemenea apartament. Dacă nu am avea un junior care ar avea nevoie de muuult mai mult spaţiu şi de o bucătărie clar delimitată de orice alt spaţiu al locuinţei. Cât credeţi că ar trebui să fie chiria într-un astfel de apartament?

Credit foto: Studio Ţânţăreanu

Share This Post!

11 Comments

 • razvan iulie 21, 2018 at 11:35 am

  Şi până la urmă, chiria cât este? 😀

 • Andreea iulie 21, 2018 at 7:44 am

  Buna,

  Eu mi-am comandat de aici : https://mobinarta.ro/. Sunt o fabrica din Mures care fac lucruri din lemn cool. Au un arhitect care iti face randare la toate produsele pana iese ce vrei. Recomand cu drag 🙂

 • Andreea ianuarie 11, 2017 at 4:17 pm

  Buna,

  As vrea sa stiu cati mp utili sunt in living. Mi-as dori sa fac si eu un dulap ca acela din living(presupun ca este facut la comanda) pt ca in dormitor nu voi avea foarte mare spatiu, doar 12 mpu.

  Multumesc

  • DesignTherapy ianuarie 11, 2017 at 10:57 pm

   Bună, Andreea, pentru detalii de ordin tehnic, poţi contacta arhitecţii direct, pe Facebook. Mulţumim!

 • Bogan ianuarie 2, 2017 at 6:26 pm

  Salut,

  Felicitari lui Radu & Olivia, au facut o treaba minunata!

  Caut de ceva vreme scaune asemanatoare cu cele de la masa de dining. Oare sunt tot de la Ikea doar ca nu se mai gasesc? 🙂

  Toate bune!

  • DesignTherapy ianuarie 2, 2017 at 7:20 pm

   Buna, Bogdan!
   Poti gasi scaune asemanatoare la Evo Horeca. Iti recomand cu drag, stiu ca sunt profesionisti.

  • OanaM ianuarie 4, 2017 at 4:25 pm

   Bogdan, tocmai am vazut in catalogul Carrefour ca vor fi scaune asemanatoare in perioada urmatoare, la 129 lei
   Am incarcat imaginea aici:https://i.imgsafe.org/d2131a47d7.jpg
   Daca nu este permisa distribuirea linkurilor, rog un moderator sa il stearga. Nu e spam sau mai stiu eu ce minunatie.

   • DesignTherapy ianuarie 4, 2017 at 9:50 pm

    Nu este nicio problema, Oana. Multumim de informatie. As vrea insa sa mentionez ceva. Nu va asteptati ca o piesa de mobilier achizitionata dintr-un magazin non-profil sa aiba aceeasi durata de viata ca una achizitionata dintr-un magazin specializat. Succes cu amenajarea, Bogdan!

 • Mereuta Mihai Andrei decembrie 22, 2016 at 10:26 pm

  Salut, As dori sa stiu de unde a fost cumparata canapeaua. As dori si eu una si la un moment dat ma gandeam sa imi construiesc eu una pentru ca nu gasesc fix ca asta…

  • DesignTherapy decembrie 23, 2016 at 8:19 pm

   Bună, Mihai! Canapeaua este de la Ikea, o vei găsi acolo. Succes!