Aranjarea mesei: cum să faci o cină banală să arate spectaculos

Inspiration - DesignTherapy

masa festiva

Cu siguranță pentru cei mai mulți dintre noi, noaptea dintre ani arată diferit de ce ne imaginam în urmă cu fix un an. Dar asta nu înseamnă că noaptea dintre ani sau orice masă festivă din această perioadă nu merită atenția necesară. Ba aș spune că este mai degrabă o oportunitate să ne bucurăm de casa noastră și de cei dragi cu tot fastul pe care îl merită celebrarea finalului de an. Iată mai jos câteva idei super simple pentru o masă festivă. Evident, le puteți adapta pentru orice perioadă a anului.

Folosește auriul

Festiv, auriu… sunt din același vocabular stilistic. Farfuriile aurii sau paharele sunt perfecte pentru o masă festivă. Dar ce face cu adevărat diferența este combinația cu șervete albe, din pânză, de preferat de in, și cu un inel auriu, minimalist. Truly royal, aș spune!

La fel de interesantă, dar dintr-un alt vocabular stilistic este și combinația auriu-negru. Elegantă, sofisticată, se potrivește meselor unde vei servi mâncare fusion, cu ingrediente la fel de alese. Dacă descompunem această imagine, nu este prea dificil să alcătuim un astfel de decor al mesei. Ornamentele lăsate la întâmplare (as if!) sunt un detaliu simpatic și de efect.

Sau puteți păstra totul într-o notă christmassy, de iarnă, cu câteva crenguțe de brad, steluțe din carton legate cu panglici, grena sau bronz, câteva globuri, steluțe de anason. Neapărat lumânări, care aduc un aer aproape magic. 

Dacă preferi argintiul, iată o idee festivă, cu multe elemente de unică folosință, care te vor ajuta să rezolvi mult mai rapid problema curățeniei de după sărbători.

decorul mesei

Privește masa ca un ansamblu

Dincolo însă de decorul mesei, ar trebui să priviți zona de dining în ansamblu. Decorarea proximității va contribui la o atmosferă spectaculoasă. De exemplu, puteți face un aranjament chiar deasupra mesei, la fel cum puteți decora spătarele scaunelor. 

decor masă
decor masă

În aceeași ordine de idei, iată câteva mici decorațiuni care completează și întrețin atmosfera festivă. 

Aranjamente simple, diy

La final, vă las aici câteva idei pentru a vă realiza propriile ornamente, rapid și simplu. Nu aveți nevoie de prea multe lucruri, cele mai multe cu siguranță sunt deja prin casă, iar câteva grenguțe de molid găsiți în cel mai apropiat parc, dacă la florărie a închis.

aranjamente iarna

Buretele pentru acest aranjament poate fi achizționat de la orice florărie, chiar și din hypermarket ori magazine de bricolaj, de la secțiunea grădină. 

aranjamente festive

Acestea fiind zise, vă doresc un an spectaculos, festiv, minunat. Cu surprize plăcute și oameni dragi alături, hygge pe scurt!

Share This Post!

1 Comment

  • Aranjarea mesei: cum să faci o cină banală să arate spectaculos | DesignTherapy - Good Media Romania decembrie 31, 2020 at 10:50 am

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]