Baia ta… ca la spa!

Inspiration - DesignTherapy

Putini se gandesc la baie ca fiind una dintre incaperile din casa care are nevoie de „design”, de un concept de amenajare. Pentru cei mai multi, baia este un loc pur functional. Dincolo de spalatul pe dinti, machiat, dus si altele, baia este insa o incapere destinata relaxarii. Iar designul acesteia trebuie sa impleteasca perfect si mai ales eficient acest aspect cu functionalitatea.

Sa le luam pe rand! Mai intai avem gresia, faianta, tapetul, tencuiala, depinde ce va place. Sincer, au apus insa zilele bailor imbracate de sus pana jos in faianta. Acum se poarta baile cu parchet, baile aerisite, chiar cu ferestre generoase (nu un ochi de 30x30cm). Se poarta piatra, materialele pre(ten)tioase si dichisite, precum marmura, travertinul si altele. Si se poarta lemnul. Da, revenim si in aceasta zona la natural, la materiale „dezbracate”. Dar tratate astfel incat sa reziste mult timp. Ganditi-va la interiorul baii ca la o continuare a casei voastre. Nu trebuie sa fie complet rupta de restul designului, dar nici nu trebuie sa confundam baia cu livingul. Mergeti pe nuante, pe culori complementare, gasiti un punct de unitate.

Apoi avem mobilierul. In primul rand, avem zona lavoarului, unde mai trebuie sa punem o oglinda, un spatiu de depozitare, un corp de iluminat. Gasiti elemente comune intre acestea. Maximizati spatiile de depozitare, uneori veti fi surprinsi de cat de multe lucruri doriti sa ingramaditi intr-un spatiu relativ redus. Iata cateva exemple:

Este cada sau dusul, toaleta, dupa caz bideul etc. Unii sunt adeptii bailor lungi si relaxante, altii prefera dusul rapid. In ambele cazuri, avem suficiente idei de bai care rivalizeaza cu centrele spa:

… si varianta cu dus. Dupa cum puteti vedea, se poarta mai degraba dusul de tip walk in, fara denivelari, cadite de dus sau alte variante de mult apuse. Sau, daca nu se poate amenaja un astfel de spatiu pentru dus, se poate merge pe varianta „transparentei” totale:

Urmeaza partea de toaleta, bide etc. Nu neglijati acest aspect. Este important ca vasul de toaleta sa nu fie asezat cu vedere directa la usa. De asemenea, rezervorul incastrat in perete este o tendinta tot mai populara (nu si foarte practica, din pacate). Nu ignorati spatiul de deasupra vasului de toaleta care poate fi eficientizat. Puteti pune mici etajere si/sau obiecte de decor. Caci da, si in baie avem obiecte de decor.

Acum, daca am vazut cum „trebuie” amenajata o baie, haideti sa ne imaginam ca am avea un spatiu urias pentru baie si un buget nelimitat. Iata ce ar putea iesi:

Care e preferata voastra?

Fotografii: bloglovin.com, bhg.com, Birgminham Home&Garden, zsazsabellagio.com, davidmichaelmiller.com, coockoo4design.com, interiortherapy.co.uk, domainehome.com, frenchfancy.com, pinterest.com, planete-deco.fr

 

Share This Post!