Biroul de acasă. Idei peste idei

Inspiration - DesignTherapy

Chiar dacă nu ai un business, cu siguranță cei mai mulți dintre noi mai lucrează de acasă. Pentru a avea spor și pentru a fi eficienți, avem nevoie de un birou pe măsură, nu? Ideal este să avem o cameră unde să lucrăm, nestingheriți și nederanjați, însă de multe ori acest lucru nu este posibil. Asta nu înseamnă însă că nu putem avea un birou = un loc al nostru.

Despre principiile de amenajare ale unui birou, am mai discutat și aici. Avem nevoie de lumină (pe cât posibil naturală), de un birou confortabil și de un scaun și mai comod, de culori care să ne trezească imaginația, creativitatea, de ordine (dar nu în exces) etc. Astăzi vorbim însă despre cum putem amenaja un colț al camerei ca birou astfel încât să se integreze bine în decorul general, dar să pară și un spațiu de sine stătător. Iată câteva idei de la care putem porni:

Și acum să începem amenajarea. În primul rând biroul. Vă recomand un birou, nu o masă sau mai știu eu ce mobilier adaptat. Un birou unde să vă puteți așeza confortabil, să aveți suficient spațiu încât să puteți lucra, unde să vă puteți organiza. Avem variante de lux, cum ar fi cele de la Ubikubi – un design modern, superb – sau variante clasice pe care le putem găsi la La Maison. Aici sunt importate diverse branduri internaționale, așa că avem de unde alege. Desigur, avem la dispoziție și brandurile aduse de Class Living cum ar fi Selva.

Dacă vă gândiți la un buget mai mic, putem alege din variantele foarte frumoase și de altfel mai convenabile ca preț de la Ikea, Mobexpert sau The Home.

Vă sugerez să folosiți un fel de delimitare pentru spațiul-birou, mai ales când acesta este de fapt un colț dintr-o altă cameră. Puteți folosi paravane, vopsi un perete într-o altă culoare (de efect mai ales când este capăt de perspectivă) sau puteți folosi tapet. La acest capitol, vă recomand cu tărie o vizită la La Maison, un loc în care este imposibil să nu găsești tapetul (și textilele asortate) perfecte. Iată câteva exemple, de la doi furnizori celebri:

Designers Guild

și Sanderson

Apoi am mai avea lămpile de birou, extrem de importante, deoarece iluminatul corespunzător face diferența între eficiență și o stare de oboseală permanentă. Am găsit la The Home lămpi de birou pentru toate gusturile.

La final, mai am o sugestie. Importantă de altfel. Înconjurați-vă de lucruri care vă fac plăcere. Care să vă stimuleze creativitatea. De lucruri haioase, de lucruri prețioase, de ce vă face să vibrați. Mie îmi plac accesoriile de birou de la Creativesc, cum ar fi semnele de carte Help Me, opritoarele pentru cărți, stickerele blackboard, o cană cu model funky (treaba merge mai bine cu o cafea sau un ceai alături) și multe altele.

Cum arată biroul vostru de acasă? 

Share This Post!

1 Comment

  • Web decembrie 27, 2016 at 1:54 pm

    Hello friends, its impressive piece of writing concerning educationand completely explained, keep it up all the time.