Am primit recent un studiu conform căruia 75% din proprietarii de case doresc să-și renoveze bucătăria, iar eliminarea elementelor inutile este prioritară pentru ei. Eu, sincer, m-am simțit printre cei 75%. Un criteriu important atunci când ne-am mutat a fost ca bucătăria să nu fie apăsătoare. Nici aglomerată, nici mică. Așa că am ajuns să trăim într-un open space, minimalist. Dar asta nu e tot! Am mai descoperit ceva fain tare la traiul minimalist.
-
Mobilier în culori neutre
A dispărut ideea mobilierului în roșu sau verde aprins. Negru, alb, crem sunt preferate. Un blat – accent de culoare este o variantă infinit mai bună decât să duci întreaga bucătărie într-o zonă curcubeu. Studiul Houzz Kitchen din 2018 susține că 75% din proprietarii caselor doresc să-și renoveze bucătăria, iar eliminarea elementelor inutile este prioritară pentru ei. Bucătăriile în formă de U au fost înlocuite de cele în formă L și stil Galley, ambele fiind caracterizate de linii precise, accentuate de finisaje integrate care produc o estetică ireproșabilă.
Și atunci bucătăriile arată cam așa:
2. Electrocasnice de calitate
Vă ziceam mai sus că e important să ai o bucătărie cu de toate. Mai ales, aș zice eu acum, cu mașină de spălat vase. E o invenție necesară, genială. Apoi, nu cred că am putea trăi fără cuptor cu microunde. Mai ales că e nevoie uneori să îmi încălzesc cafeaua de 2-3 ori până să apuc să o beau. Și dacă e ceva la ce mai visez, e un frigider cu două uși. Am și eu un fix. Dar, dincolo de necesar, este esențial ca electrocasnicele să urmeze linia mobilierului. Nu poți avea electrocasnice butucănoase, prea evidente, în niște bucătării minimaliste.
Samsung este unul dintre brandurile care urmează acest trend și acordă o atenție deosebită designului minimalist, cu accent puternic pe simplitate, detalii indispensabile și viabilitate, elemente care fac diferența în viața consumatorilor. Estetica designului pe care Samsung o urmărește în prezent, în special prin electrocasnicele de bucătărie, este „Flat Design”. Aspectul flat este marcat de o abordare fără cusur care armonizează toate elementele. Acesta subliniază minimalismul și are ca scop maximizarea utilității prin eliminarea elementelor inutile. De exemplu, frigiderele din ziua de astăzi urmează să fie încorporate perfect în mobilierul bucătăriei fără a ieși în evidență. Alte componente ale acestui design sunt display-urile ascunse, mânerele discrete și dozatoarele care evidențiază doar caracteristicile utilizate frecvent.
3. Smart living
Din nou, minimalismul merge mână în mână cu inovația și sustenabilitatea. Samsung a dezvoltat o mulțime de electrocasnice smart, care reduc consumul de energie și de apă, dar care îți și ușurează viața. Amintesc aici doar de aplicațiile cu care îți poți porni mașina de spălat sau de frigiderul care îți arată ce ai în el ca să știi când să-ți faci cumpărăturile sau ca să nu-l deschizi de 100 de ori. Și nu este singurul brand. Am scris aici despre un mic atomizor ce va fi disponibil la IKEA în 2019 și care va reduce consumul de apă de la robinet cu 90%. Tehnologiile, inovația ne pot schimba viața. Trebuie doar să fim deschiși și dispuși să investim într-o viață mai bună.
Voi sunteți?
Foto: Samsung, Stadshem.se, NordicDesign.ca, Pinterest
13 Comments
[…] Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomand să citești și: 3 idei pentru bucătării minimaliste […]
[…] Dacă ai planuri mari pentru bucătăria ta, îți recomand și acest articol: 3 idei pentru bucătării minimaliste […]
Bucatariile de acest tip sunt pe placul meu si sustin aceasta idee pentru intreaga locuinta :). Da, masina de spalat vase este o inventie utila si necesara!
Mi-ar placea si mie o bucatarie minimalista, dar deocamdata nu este posibil. Totusi, pun mult accent pe electrocasnice variate si de calitate. Ma ajuta mult cand gatesc.
Mereu trebuie sa investim in produse de calitate care sa ne faca viata mai frumoasa, buna si usoara. Faine bucatariile recomandate!! Minimalismul e frumos la ochi. Da bine de tot!
Si eu imi renovat bucătăria tocmai in perioada aceasta, si tot pe un stil minimalist am mers. Totul este in tonuri de gri, luminos, dar probabil voi pune cate o pata de culoare cu un aparat electronic, de exemplu esspresor ?
Si eu imi doresc sa-mi schimb bucataria. Cea in culori neutre este preferata mea si imi place foarte mult
Eu nu sunt persoana căreia să îi placă să petreacă timp în bucătărie.. dacă s-ar putea nici să nu calc pe acolo ar fi perfect. Articolul tău și ideile tale sunt perfecte pentru mine, pentru că mi-ar oferi o stare de bine aspectul bucătăriei și aș sta de drag în ea
Eu da! SUnt cu casa in cosntructie si de abia astept sa ajung la bucatarie! Minimalist greau si eu, cu alb si crem!
La fix a venit articolul. Mă așteaptă o vară în care reamenajez apartamentul. Și bucătăria va fi al naibii de mica, în comparație cu ce am acum. Sigur va fi una minimalista ?
Din pacate nu am mai renovat de mult, insa o bucatarie minimalista arata extrem de bine si cu siguranta este mai practica.
Am optat pentru sitlul minimalist în living, in bucătărie nu a fost posibil pentru că eu gătesc mult, am mereu invitați la masă și e nevoie de multe. Am incercat să nu aglomerez casa tocmai pentru că imi place să fie aerisită.
Electrocasnicele sunt esentiale si ne fac viata mai usoara. Masina de spalat vase o recomand din suflet, insa la fel de mult recomand si uscatorul de haine.
Uite, uscator inca nu stim daca sa ne luam. Bine, acum n-am avea unde sa-l punem. Dar cum e? Separat? Sau integrat in masina de spalat?