Cum să transformi camera copilului într-un loc magic

Inspiration - DesignTherapy

camera copilului

Nu știu despre voi, dar eu, de când am un copil, mă gândesc mereu la variante prin care să-i fac viața mai frumoasă. Prin frumoasă a se înțelege și distractivă. În acest sens, camera copilului este tare importantă. Și mai ales ce este în ea. Noi îi rearanjăm jucăriile periodic, în funcție de preferințe și de noile achiziții. Deocamdată, Dragonul nu are camera lui, tocmai de aceea playgroundul este de fapt livingul. Și arată așa, printre altele, așa (no filter, so be gentle):

Totuși, pentru că subiectul nostru Cum să transformi camera copilului într-un loc magic, să ne întoarcem la ideea zilei. Și anume acel ceva care poate transforma camera celui mic într-un loc magic. Pentru mine, asta înseamnă să îi creezi un spațiu unde imaginația poate să zburde. Și ce loc e mai potrivit decât un… cort.

Putem vorbi despre un cort clasic, cum ar fi acesta:

camera copiului cort

Sau, dacă aveți mai puțin spațiu, patul poate deveni castelul copilului vostru. Aveți mai jos o mulțime de exemple pentru camera copilului.

Chiar dacă patul este de fapt o saltea, dacă amenajarea camerei copilului este în stil Montessori de exemplu, tot puteți amenaja un astfel de spațiu:

Iar atunci când copilul este suficient de mare, cortul poate deveni din spațiu de joacă loc pentru citit. Cam așa:

camera copilului cort

În general, sunt adepta amenajării cât mai accesibile pentru copil. Totul la îndemână astfel încât să îți poată alege și organiza singur jucăriile, hainele. Nu trebuie să o facă perfect, este însă suficient să încerce, cât mai devreme. Independența se învață timpuriu, la fel și deprinderile legate de organizare.

Cum arată camera copilului tău?  

Dacă ți-a plăcut acest articol, atunci poate ai vrea să citești și 

5 idei pentru camera unui copil fericit

10 idei pentru un loc de joacă pentru copilul tău

Camera copilului. Noua (dez)ordine mondială

Share This Post!

2 Comments

  • Raluca octombrie 18, 2017 at 12:26 pm

    O parte din produse le gasiti sau le puteti face pe comanda la Lura Atelier
    http://www.lura.ro

    • DesignTherapy octombrie 20, 2017 at 9:18 pm

      Asa este 🙂 Ne puteti scrie si direct, Lura 🙂