Cameră Montessori cu buget redus: amenajare completă cu 1.500 de lei

Inspiration - DesignTherapy

Camera copilului este foarte importantă. Și dacă vrei să o amenajezi în stil Montessori te gândești că va costa o avere. De fapt, nu este chiar așa. Am adunat mai jos mobilier, accesorii și decorațiuni specifice pentru o cameră Montessori și am reușit să păstrez totul într-un buget destul de mic: 1.500 de lei.

Mobilier Montessori pentru preșcolari

Am ales amenajare pentru vârsta 2-6 ani, astfel încât să acoperim o paletă mai largă, însă cu siguranță fiecare copil are nevoi specifice, astfel încât puteți adăuga sau scoate câte ceva din cele de mai jos. Practic, mobilierul conține: pat+saltea+comodă pentru haine+masă și scaune+organizator jucării+cuier.

cameră Montessori
Toate piesele sunt de la IKEA. Total: 840 lei

Patul este destul de jos și minimalist, dar până la 4-5 ani copilul poate dormi și pe saltea, direct pe podea. Având în vedere istoria noastră cu căzutul din pat, e chiar mai potrivit. Noi am ales varianta de două saltele, una peste alta și este una chiar foarte comodă, inclusiv pentru un adult deoarece am suprapus o saltea cu arcuri și una cu spumă. La cele de mai sus aș adăuga poate câteva polițe simple, la care să atașăm susținerea pentru umerașe. Am găsit ceva pe Etsy:

Etsy.com – woodoohoo

Sau ceva în genul acesta:

Pinterest.com – montessoriway

Decorațiuni și accesorii într-o cameră Montessori

Aici, evident, cerul este limita. Dincolo de necesități, aceste piese devin motiv de joacă. Un covor moale, din bumbac unde puteți pune și câteva perne devine un reading nook perfect. Câteva rafturi pot fi o bibliotecă la îndemâna celui mic. Înghețatele – lampa de veghe perfectă, haioasă și eficientă. Oglinda este esențială în educația Montessori, aici am ales una de la Design&After, în formă de ananas, nu se sparge, dar găsiți și mai simple la IKEA, pe același principiu.

cameră Montessori
Design&After și IKEA: TOTAL 543 lei (2xrafturi albe)

Nelipsite sunt zonele de scris liber într-o cameră Montessori. Aici am pus un sticker de ușă, de la IKEA, care, evident, poate fi pus și pe perete. Mi-a plăcut că are o suprafață destul de mare și e mai practic decât tabla de scris, tot de la ei (din experiență vă zic). Covorul este de la Lorena Canals și poate fi spălat la mașina de spălat – îl găsiți aici -, la fel și înghețatele, raftul pentru cărți, oglinda sau tabla luminoasă, pe care poate exersa alfabetul și care poate servi și ea ca lampă de veghe.

A little extra

Totalul, până acum, este de 1.383 de lei. O sumă decentă. Evident, în toate aceste amenajări interioare, nu vom trece chiar tot. Mai vin tot felul de decorațiuni, jucării, accesorii. Noi de exemplu avem 30 m de șine de tren din lemn. Și niște lădițe cu jucării. Dar toate acestea au fost luate pe parcurs, alături de multe alte detalii care acum fac din camera lui D. un spațiu perfect pentru el. Sau pentru noi, că uneori ne ascundem noi acolo.

PS: Dacă sunteți pasionați de IKEA, iată ceva pe placul vostru: Casă Montessori cu lucruri de la IKEA.

Share This Post!

5 Comments

 • 7 camere Montessori reinterpretate | DesignTherapy iulie 17, 2019 at 9:24 pm

  […] Cameră Montessori cu buget redus: amenajare completă cu 1.500 de lei […]

 • Anda aprilie 3, 2019 at 11:00 am

  Hello! Aveti idee de unde este acel tapet cu urs?

  • DesignTherapy aprilie 3, 2019 at 4:27 pm

   E o amenajare din alta tara, sincer nu stiu, dar stiu ca exista variante pentru a realiza un fototapet personalizat.

 • Silvana martie 31, 2019 at 3:00 pm

  Îmi puteți spune vă rog lampa în formă de lună din prima imagine de unde e?