Care este stilul tău: charm, clasic, essential, future sau nature?

Inspiration - DesignTherapy

Dacă vi se par niște denumiri neobișnuite, să știți că sunt. Nu sunt însă stilurile definite de mine, ci de Leroy Merlin care a lansat o nouă colecție de Deco și Iluminat reprezentată prin cinci stiluri de decorațiuni interioare. Cele de mai sus adică. Ele se diferențiază între ele prin elemente de interior diferite și originale, create special pentru a satisface preferințele tuturor clienților. Cum nu am apucat să ajung la evenimentul de lansare, am recuperat ulterior. Și iată ce am văzut:

Stilul Charm – boem, romantic

Potrivit pentru spațiile în care lumina naturală pătrunde cu generozitate, produsele din această colecție presupun imprimeuri florale și perdele confecționate din broderii și dantelă. Accesoriile, galeriile din fier forjat vopsite în alb, tablourile cu rame albe, ghivecele ceramice, cutiile pentru depozitare pictate în acuarelă sunt elementele de bază ale acestui stil. Iluminarea este asigurată de veioze și lampadare din materiale textile care conferă o atmosferă plăcută și primitoare căminului.

Stilul clasic – tapet în culori neutre

Echilibrat atât prin cromatică, cât și prin simetria poziționării elementelor, presupune mobilier durabil și accesoriii din metale și sticlă. Acesta permite combinarea pieselor de mobilier vechi cu cele moderne, oferind un aspect elegant oricărei încăperi. Pentru pereți, Leroy Merlin recomandă tapetul sau culorile neutre, precum crem sau gri. Nu lipsesc galeriile cu accente metalice pentru perdele și draperii, lustre cu brațe din metal și abajururi din sticlă.

Stilul Essesntial – minimalist și accesibil ca preț

Prin acest stil minimalist, se poate obține un spațiu aerisit, luminos, care nu tolerează excesul de culori și mobilier. Potrivit îndeosebi persoanelor tinere și dinamice, acest stil exprimă eleganță și rafinament prin pereții albi, crem sau negri, accesorii puține, decorațiuni din figuri geometrice și combinații neutre care creează o atmosferă relaxantă.

Stilul Future – elemente contempoane și culori puternice

Mobilier, accesorii și finisaje pline de culoare și elemente moderne, un stil propus de Leroy Merlin familiilor tinere din mediul urban, dornice de schimbari frecvente. Tablourile sunt cele mai apreciate ca elemente de decor, iar la capitolul iluminare se recomandă corpurile industriale sau futuriste, realizate din sticlă, metal sau plastic.

Stilul Nature – pentru familii cu copii

Camere decorate cu flori, perdele din bumbac, jaluzele din bambus și podele din lemn sunt doar cateva dintre elementele caracteristice acestui stil. Pereții vopsiți în nuanțe de verde, crem sau maro, dar și lustrele și lampadarele din lemn sau din materiale reciclabile, cu siguranță aduc natura în căminul celor care preferă acest stil.

Ție care stil ți se potrivește?

Share This Post!