Casa boierească de 2 milioane de euro din Târgu Jiu

Inspiration - DesignTherapy

O casă impresionantă, cu un decor ce amintește de curți regale. Într-o casă ce poate fi cumpărată de către oricine. Oricine are două milioane de euro și își dorește să trăiască la Târgu Jiu. Dincolo de aceste… limitări, spațiul pe care vi-l arăt azi este de-a dreptul impresionant și merită să-l explorați, fie și doar prin intermediul fotografiilor de mai jos. Cine știe ce inspirație găsiți aici, nu?

Casa „Vasile Moangă”, un celebru monument istoric situat în centrul orașului Târgu Jiu, se vinde cu două milioane de euro pe Storia.ro, platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață. Astfel, investitorii pasionați de istorie, artă și arhitectură au ocazia de a păși în timp și de a reda viața unui adevărat monument de patrimoniu: casa în care a fost găzduit Tudor Vladimirescu, Domnitorul Țării Românești, în perioadele tulburi în care a fost urmărit de turci.

Monumentul istoric a fost edificat în anul 1772 și i-a aparținut lui Vasile Moangă, un boier renumit la acea vreme, care avea rolul unui prefect din prezent.

Casa a fost construită în secolul al XVIII-lea și a fost restaurată integral în ultimii ani, pentru a păstra vie povestea sa. Restaurarea a fost realizată de specialiști în domeniu care au păstrat elementele arhitecturale specifice secolelor XVIII – XIX, conform planului și schițelor care datează de sute de ani. Arhitectura în stil brâncovenesc, cu influențe orientale subtile, păstrează în continuare elementele centrale ale stilului neo românesc.

19 camere și 647 mp

Construită pe un teren de 558 mp  și cu o suprafață utilă totală de 647 mp, casa este împărțită pe trei etaje și are în total 19 camere și 8 băi.

Structura de rezistență este realizată din cărămidă, finisajele stilului neoromânesc sunt cu mozaic autentic, parchet și gresie. Confortul termic este oferit astăzi prin centrală termică și sistem de încălzire prin pardoseală. Infrastructura este pusă la punct, sistemele de electricitate, canalizare și apă curentă fiind prezente.

O casă perfectă pentru activități creative

Agenția imobiliară care intermediază tranzacția Casei Vasile Moangă sugerează ca imobilul ar putea adăposti în prezent evenimente culturale, seri tematice, un muzeu cu specific, birouri de avocatură prestigioase, studiouri de arhitectură sau chiar clinici medicale. 

Ce spuneți? Vă vedeți în acest spațiu organizând seri dansante? 

Dacă v-a plăcut această proprietate, atunci aruncați un ochi și aici: Cum arată o casă de 4,2 milioane de euro. La Snagov

Share This Post!