Ce poți face cu ceva timp liber și niște carioci Sharpie

Inspiration - DesignTherapy

carioci Sharpie

Știți vorba aceea cu duct tape? Ce nu poate fi rezolvat cu duct tape, înseamnă că nu poate fi reparat? Am găsit echivalentul în… colorat. Cariocile Sharpie (sigur ați auzit de ele – au devenit un fel de Xerox sau Adidas în materie de carioci) sunt ceva de vis. Practic le poți folosi pe hârtie, pe lemn, pe textile, pe pereți (am aflat cu stupoare), pe ceramică și lista poate continua. Cum am aflat eu atâtea despre ele? Păi mai bine vă arăt cam cum ne-am distrat eu și D. cu aceste ustensile și niște obiecte care zăceau plictisitoare și necolorate prin casă. 

Cu markerele Sharpie poți scrie aproape pe orice tip de suprafață, de la banala hârtie, până la plastic, metal, sticlă, materiale textile, ceramică, beton și frunze (DA, chiar poți face minuni cu un marker Sharpie și pe o frunză – ca aici). Au și culori puternice, diverse, au cerneală cu uscare rapidă, rezistentă la decolorare și apă. Partea și mai bună este că… pot fi bagate în gură. Știți cât de important este acest lucru când ai copii. Spre deosebire de cele mai multe produse asemănătoare, cariocile Sharpie nu conține xylene și toluen.

Având aceste informații teoretice la îndemână, dar și o cutie uriașă cu cariocile cu pricina, eu și D. ne-am pus pe treabă. D. a desenat pe o cană pe care acum o folosesc zilnic să-mi beau cafeaua de dimineață. Aș fi luat-o la birou, atât mi-e de dragă, însă am primit indicații să o folosesc doar acasă, sub supravegherea artistului.

Eu m-am jucat cu o cutie în care am decis să-mi pun colecția de cercei, să am totul la îndemână. Apoi m-am răzgândit și am decis să o folosesc pentru pixuri. Și așa am o mulțime și nu am un suport simpatic pentru ele. Și, pentru că mi se părea banală cutia, am făcut asta din ea:

carioci Sharpie

Când dai greș, te faci că…

Apoi am decis să fac ceva pe niște rame foto. Nu mi-a plăcut ce a ieșit și am vrut să șterg. Ghinion, chiar sunt rezistente la apă și chiar se usucă foarte repede. Așa că am decis să testez cât ține o cariocă. Și am făcut asta:

carioci Sharpie

Vă zic: ține mult. După toată mâzgâlitura evidentă, carioca Sharpie nu a dat absolut niciun semn de oboseală.

Și apoi am trecut la textile. Am desenat un body de-al lui D. și un tricou cam prea banal. Era doar albastru. Dar cel mai mult mi-a plăcut ce a ieșit pe tenișii aceștia:

carioci Sharpie

Culorile sunt vibrante, sunt vii, așa că sunt perfecte pentru înfrumusețat diverse lucruri. Mai ales dacă vă pricepeți și aveți talent la chestii din seria DIY. Eu nu prea, așa că mă limitez la ce îmi iese bine și anume potrivirea culorilor.

Cariocile Sharpie sunt bune și pentru adulți

Încă o chestie importantă. Cariocile au două feluri de vârfuri: unul gros și unul subțire. Pe cel din urmă îl folosesc la birou 😀 Agendele mele arată mult mai bine acum. Da, recunosc, sunt unul dintre acei freaks care preferă să scrie cu stiloul. Acum cu Sharpie, căci subliniază perfect aspectele importante ale zilei.

Ce să zic, ne-am distrat cu cariocile Sharpie și ne vom mai distra. Sper că nu pe pereți totuși, pentru că nu ies! Și pentru că nu sunt egoistă de fel, am zis să vă povestesc și vouă.

Voi ce ziceți? V-ați testa îndemânarea cu astfel de minunății?

PS: Dar știți că, serios, Sharpie este cel mai cunoscut brand de carioci din lume, nu? Îmi amintesc primul set, primit acum vreo 15 ani, de la niște prieteni din Marea Britanie, cu care făceam voluntariat într-o tabără pentru copii. Era wow, iar oamenii aceia nu înțelegeau cum de în România nu există Sharpie. Bine că acum există! Acesta este setul meu:

carioci Sharpie

PS2: Mă scuzați pentru calitatea pozelor/filmulețelor, totul a fost făcut cu telefonul, așa, spontan.

Share This Post!