Cele mai frumoase bucătării şi ce nu ar trebui să-ţi lipsească din ele

Inspiration - DesignTherapy

Pentru mulţi dintre noi, bucătăria este spaţiul din casă unde petrecem cel mai mult timp. Mai ales când 1. este spaţioasă şi bine organizată, 2. este dotată cu tot ce trebuie şi 3. îţi place să găteşti. Sau să ţi se gătească. De aceea, astăzi vorbim despre cele mai frumoase şi bine organizate bucătării.

Chiar dacă multe dintre apartamentele româneşti nu beneficiază de o bucătărie aşa cum se cuvine, unii proprietari şi-au adaptat spaţiul astfel încât să se simtă în largul lor gătind. Bucătăriile open space au devenit şi ele o modă, deşi personal prefer un spaţiu de gătit delimitat de living din considerente practice. Mai ales când este vorba de o familie numeroasă în care se găteşte intens. Dar hai să ne uităm la câteva bucătării superbe, amenajate în stiluri diferite, pe placul şi gustul fiecăruia.

În primul rând cele cu o zonă de dining generoasă:

Apoi bucătării cu insulă, foarte practice şi şic:

Homedit com

Thelifecreative com

Şi o bucătărie atipică, un amestec superb de vechi şi nou, elemente naturale şi culori surpriză, pe scurt, preferata mea, chiar dacă nu se bucură de aceeaşi largheţe a spaţiului precum cele precedente:

Decoholic com

În bucătărie, pe lângă mobila propriu zisă, electrocasnice mai mari sau mai mici şi toate accesoriile de care avem nevoie, cel mai dificil de integrat mi s-a părut frigiderul. Dacă plitele şi cuptoarele au devenit minimaliste, cu accente vintage sau hi-tech, dar perfect integrate în decor, cu frigiderul uneori avem probleme. Desigur, există varianta încorporării în mobilă, dar care nu este mereu o soluţie fericită. Şi cei mai mulţi dintre cei cu care am interacţionat ar fi dorit să aibă un frigider nu doar eficient şi mare, dar şi… frumos. Până de curând exista în special varianta Smeg – însă brandul nu era şi cel mai accesibil.

Mai nou, Gorenje a relansat o linie de frigidere retro cu tehnologie nouă NoFrost. Adică păstrează compartimentele curate, fără gheaţă, astfel încât nu vei mai avea niciodată în frigider pungi lipite. Mie mi s-a părut interesant şi tare practic şi faptul că sertarele congelatorului au înălţimi diferite. Dincolo de „chichiţele” tehnice, deloc de neglijat, frigiderele din această gamă arată superb, sunt vesel colorate şi au un preţ mult mai accesibil, pornind de la 2.500 de lei. Arată cam aşa:

collage

Ei, ce spuneţi? 

Fotografii: Stadshem.se, Alvhem.com, ApartmentTherapy.com, Homedit.com, Decoholic.org

Share This Post!