Cele mai frumoase colecții home&deco de Crăciun

Inspiration - DesignTherapy

It is the most wonderful time of the year! Adică vremea când eu una fac ce fac și tot mai cumpăr una-două-30-50 de decorațiuni noi de Crăciun. Pentru că, nu-i așa, fiecare nou Crăciun înseamnă o tematică nouă. Glumesc, eu nu țin cont de tendințe, prefer piesele nemuritoare, dar îmi place să dau un refresh decorațiunilor. Iar de când s-a născut D. fiecare an aduce și o vânătoare de comori, adică o decorațiune specială, pe care o inscripționăm cu anul respectiv, astfel încât peste ani să avem o mini-colecție specială, a lui. Anul acesta chiar sperăm să aleagă el decorațiunea de Crăciun. 

Design&After, decorațiuni #hygge

La Design&After, magazinul cochet de pe Mihai Eminescu, 50-54, din apropiere de PIața Romană, deja atmosfera este una de Crăciun. Amenajat astfel încât designul nordic să se împletească subtil cu cel românesc, showrromul te invită la relaxare și… shopping. Mie mi-e greu doar să trec pe acolo, mereu plec cu câte ceva, fie că este vorba de o cană simpatică, de un pahar pentru cafea, de un set de boluri, un magnet cu un mesaj haios, o jucărie, o pernă (le-ați văzut pe cele de la Vizualist expuse acolo?!), iar mai nou cu câte ceva de Crăciun (inclusiv goodies de la Nicolas Vahe, care are niște dulcețuri a-do-ra-bi-le).

Puteți descoperi îndreaga colecție aici, alături de o minunată colecție de cadouri Secret Santa.

Iar aici găsiți niște jucării superbe, de la Maileg și nu numai, o colecție de Crăciun specială.

Leroy Merlin a pregătit 3 Crăciunuri

Colecția din acest an cuprinde trei stiluri: Crăciun tradițional în familie, un stil elegant, pe placul tuturor membrilor din familie, Crăciun cu parfum de brad, un stil ideal pentru cei care au o conexiune specială cu natura și Crăciunul din turtă dulce care recreează universul copilăriei reprezentat de personaje de poveste și jucării.

Din punct de vedere stilistic, Crăciunul tradițional se caracterizează printr-un decor rupt din basme, în nuanțe de roșu, roz pudrat, burgundy, verde, iar piesa centrală este, fără îndoială,  bradul mare, împodobit elegant cu elemente masive din catifea și alte materiale textile.  Punctul central al celui de-al doilea stil propus de Leroy Merlin îl reprezintă decorațiunile inspirate de elemente din natură: scoarță, păsări, frunze și care sunt confecționate din lemn, sticlă și materiale textile în culori neutre. Culorile de bază sunt verde, auriu, gri, alb mătuit. Crăciunul din turtă dulce conturează un univers al copilăriei cu ajutorul figurinelor, jucăriilor și miniaturileor, perfect pentru poveștile cu miros de scorțișoară și turtă dulce, un cadru de basm pentru a savura în tihnă magia sărbătorilor.

IKEA, auriul care transformă

Colecțiile de Crăciun de la IKEA sunt mereu o surpriză frumoasă. Anul acesta sunt însă mai glam decât de obicei. Chiar mi se pare că stilul s-a schimbat suficient încât să se adapteze oricărei amenajări. Abia aștept să mă opresc pe acolo pentru puțin shopping de Crăciun (marți, deja știu).

Aici găsiți întreaga colecție, de la decorațiuni la accesorii pentru masă, obiecte de iluminat, dar nu uitați că la IKEA găsiți chiar și brazi. Noi de acolo am luat în ultimii ani și a fost foarte bun raportul calitate-preț.

La Mobexpert, globuri de sticlă

Ce îmi place tare mult la Mobexpert este că au o colecție de globuri de sticlă, așa ca pe vremuri. Am tot luat în fiecare an și mereu sunt vedetele bradului nostru. Evident, mai găsești și alte lucruri faine, iar în ultimii ani am tot observat că se fac periodic promoții chiar în preajma Crăciunului.

Întreaga colecție de Crăciun este aici, dar vă sfătuiesc să dați și o fugă în magazine, pentru că fotografiile sunt mult sub realitate.

Voi de unde vă faceți cumpărăturile de Crăciun?

Share This Post!

5 Comments

 • Mihaela noiembrie 27, 2018 at 2:24 pm

  Din pacate Anul acesta nu vom avea brad! Avem bebe mic si miscator care musca tot ce prinde si nu am vrea sa riscam sa il gasim printre ramuri mancand ace de brad mirositoare :)))

 • Florina noiembrie 27, 2018 at 1:09 pm

  Mi-e dor de Craciunul de alta data… Deci la Mobexpert au globuri din sticla, precum odinioara? Sti de ce mi-e dor la capitolul ornamente de brad? De acele globuri in forma de mos, bradut, ren si alte figurine. Aveam atat de mult in perioada copilarie…pacat ca in fiecare an, din neatentie, mai spargeam cate unul…

  • DesignTherapy noiembrie 27, 2018 at 1:35 pm

   La Leroy Merlin găsești. Dar nu sunt din sticlă. Să mergi la Dichisar 🙂 Si acolo sunt surprize.

 • Valy noiembrie 27, 2018 at 11:34 am

  Multumesc pentru pont! Mergem si noi in ikea pentru brad! Abia astept!!!

 • Julia noiembrie 27, 2018 at 11:28 am

  Cumparaturile le facem de peste tot, cate putin de la fiecare. Dar Ikea este my favorite ;)… poate si de la prea multe filme americane, dar gasesc mereu ceva special acolo pt mine si restul familiei. 😉