#Cosy Friday. Cottage style și mult soare

Inspiration - DesignTherapy

Se simt ultimele zvâncniri însorite ale verii, însă, în același timp, sfârșitul de septembrie răcoros ne duce cu gândul la pleduri călduroase și seri liniștite în fotolii confortabile. Unul dintre stilurile de amenajare care se potrivesc perfect acestei perioade este stilul cottage. Îmbrățișat deopotrivă de englezi și de francezi, acesta are câteva linii clasice: mobilier din lemn masiv, canapele pufoase și confortabile, porțelanuri, motive florale, o abundență de textile și texturi cosy.  

Personal, nu sunt fanul amenajărilor cottage by the book. Le găsesc ușor încărcate pentru felul în care trăim acum, de aceea prefer o abordare ușor nonconformistă. Ușor. Ca să mă înțelegi mai bine, îți fac cunoștință cu o casă amenajată în apropierea unei plaje din Suedia. Este o casă mică, cochetă, luminoasă și tare plăcută ochiului.

Sunt doar 38 de mp utili, iar întreaga proprietate măsoară puțin peste 200 mp. Cu toate acestea, amenajarea nu este deloc înghesuită, dimpotrivă. Nu lipsesc elementele despre care vă vorbeam: mobila cosy, lemnul masiv, combinația alb – lemn natur, motivele floare, tapetul, micile decorațiuni. Întreaga căsuță are un aer plăcut de vacanță, ca de altfel toate amenajările cottage. Te duc cu gândul la un peisaj de țară englezesc, cu case mici și străduțe de piatră, cu gazon și ferestre largi.

Și dacă vrei să ai același ambient la tine acasă, iată câteva locuri de unde poți cumpăra mobilier și decorațiuni care vor alcătui un decor cottage style.

Deși nu este neapărat cea mai ieftină opțiune, recomand Mobexpert. Au câteva modele de canapele și fotolii care se încadrează în stil, iar prețurile sunt medii.

Pentru mobilier, trebuie să ajungeți la ChicVille. Aici sunt multe opțiuni, vă dau doar câteva exemple:

Iar pentru decorațiuni, recomand Design&After, pe care i-am văzut la câteva târguri, însă au un magazin șic și plin de lucruri frumoase pe Mihai Eminescu. Mie îmi place tare mult cronometrul de bucătărie, dar și cutiile pentru  diverse ingrediente esențiale pentru un bucătar. A, și nici tocătoarele nu sunt de ignorat sau suportul metalic pentru sticle. Retro-șic! Lucruri simple, dar de calitate și de efect.

 

 

Share This Post!