Cum poți să-ți decorezi wow pereții fără să investești în tapet

Inspiration - DesignTherapy

vopsea perete

Scrisesem un intro convingător la acest articol, însă nu i-am dat save la timp, așa că s-a pierdut. Prin urmare, vă spun mai scurt și mai la obiect: e mult mai simplu să decorezi un perete cu vopsea+var decât cu tapet. Mai creativ, mai spectaculos, mai ieftin. Iar un perete-accent face diferența în orice amenajare, fiind un punct de plecare atunci când amenajezi de la zero sau o modalitatea de a reinventa un spațiu atunci când vrei să renovezi, dar cu un buget redus. Ca de obicei, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, am suficiente imagini care să ilustreze ce spun. Sunt mai jos, desigur.

Cum alegi peretele pe care îl vei înfrumuseța

Un perete alb poate fi tare interesant. Pentru că îți oferă o mulțime de posibilități. Sau pe toate, cum ar suna o memă cu Chuck Norris. Un perete-accent e potrivit pentru hol, în cazul unei nișe în perete, dar chiar și în mijlocul unui perete imens, drept, simplu. Poate delimita spațiul, împărți camera, poate atrage atenția sau sublinia o anumită piesă de mobilier. 

Modele pentru pereții albi și plictisitori

Iar ceea ce era alb (dar, evident, poate avea și altă culoare) devine deodată interesant cu ajutorul unor patternuri (modele) pe care le poți aplica tu. Da, poți cumpăra direct ustensile cu care să aplici aceste modele, însă, dacă vrei ceva rapid, ieftin și unicat… stabilește-ți singur/ă modelul și hai la treabă! Poți folosi bureți, citrice, cartofi, bucăți de pânză și șabloane făcute de tine. 

Mie, de exemplu, îmi place acesta:

… dar nu e neapărat o alegere populară. Dacă totuși vrei să faci așa ceva, atunci încearcă o schiță în creion înainte. 

DIY pentru decorul pereților

Desigur, niște șabloane sunt de folos. Iată câteva exemple destul de simple și de practice. Cromatica este neutră, însă, în funcție de destinația camerei și de restul decorului, poți merge și către o paletă mai îndrăzneață.

Uite și o idee pentru un perete de baie, care da, chiar schimbă totul:

Tehnicile? Destul de simple, aici sunt variantele naturale, cu lămâie, salată/țelină și cartof:

Iar aici sunt două variante textile: cu sfoară și cu o bucată de pânză care se aplică pe perete și pe deasupra vopseaua. În funcție de cât de tare vei apăsa și culoarea va avea mai multă intensitate. Și textură, desigur.

Cum ți se pare? Ușor? Dificil? Ai încercat vreodată o metodă asemănătoare de decorare a pereților? 

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomand și: Cum să prinzi un tablou de perete, fără ciocan, bormașină sau găuri

Fotografii: Pinterest, Adobe Images

Share This Post!