Cum să amenajezi un apartament de tip vagon ca să arate ca în reviste

Inspiration - DesignTherapy

  • Apartamentele de tip vagon sunt “păcatul” moștenit din comunism. Nu ne plac, dar nici n-avem încotro dacă am rămas moștenire cu o astfel de proprietate. Totuși, un astfel de apartament nu e deloc de lepădat. Vă voi arăta mai jos cât de fain pot fi amenajate astfel de spații. Cel mai important lucru este însă să nu ai pretenția de la ele să fie altceva.

Apartament tip vagon pentru o tânără boemă

Avantajul unui astfel de apartament, atunci când locuiești singur mai ales este că nu există reguli clasice de amenajare. Adică sufragerie – dormitor. Dimpotrivă. Poți gândi spațiul ca un tot, un întreg, pe care să-l adaptezi nevoilor tale. De exemplu, dacă vrei, livingul poate fi un spațiu de relaxare, dar și birou. Sau poți muta dormitorul în living și transforma dormitorul într-un dressing imens sau un beauty room.

Apartament de tip vagon pentru un cuplu

…aș mai adăuga fără copii. E mai greu cu odihna într-un spațiu care nu oferă o oarecare izolare de restul casei/membrilor familiei. Totuși un apartament de tip vagon este foarte potrivit pentru un cuplu tânăr. Din nou, nu există reguli rigide. Poți amenaja apartamentul în oglindă, cu două birouri, două spații de relaxare etc. Alege pentru living o canapea extensibilă și axează-te pe a face totul cât mai confortabil, după cum ziceam, nu există regula “se doarme doar în dormitor” și e de altfel foarte bine că se întâmpla așa. Cine nu visează la o cameră VIP de cinema chiar acasă?

Las și varianta aceasta aici pentru cei ce iubesc cărțile. Așa-i ca e o priveliște frumoasă?

Important!

Știu că am spus că nu există reguli, dar să spunem că există câteva lucruri de care ar trebui să ținem cont dacă vrem să avem o viață confortabilă într-un apartament de tip vagon. De exemplu: tratăm spațiul ca pe un întreg. Adică nu doar îi putem schimba funcționalitatea, dar și încercăm să-l expunem privirii. Cum este cazul exemplelor din acest articol. De asemenea, este esențial să acceptăm și să înțelegem spațiul. Vei spune că am luat-o puțin razna, dar deloc! Ideea este că odată ce devenim multumiți de ceea ce oferă un loc, vom reuși să ne concentrăm mai mult pe a-l face cât mai comfy și nu ne vom irosi energia găsindu-i defectele și expunându-le constant. De asemenea, atitudinea “oricum mă mut de aici” nu este deloc constructivă. Înconjurați-vă de lucruri care vă plac, de obiecte decorative, de culori și texturi care vă stimulează centrul plăcerii.

Ce ziceți? Vi se mai par atât de îngrozitoare apartamentele de tip vagon?

Foto: alvhem.se, stadshem.se

Share This Post!