Cum să dormi mai bine. (Dacă ai peste 30 de ani)

Inspiration - DesignTherapy

bumbac organic

Somnul este important. Te ajut să funcționezi mai bine, să slăbești, să ai o stare de bine. Tocmai de aceea, este necesar să investești în somnul tău. Mai ales după 30 de ani, când prioritățile se schimbă, apar copiii (n-am mai dormit 6 ore legat de aproape 3 ani). Un studiu pe care l-am citit recent zice că românii asociază ideea de confort cu intimitatea casei și că printre lucrurile care îi relaxează se numără cititul unei cărți, în pat, în diminețile de weekend. Și uite așa am ajuns la așternut și la bumbac organic.

Un pat suficient de mare, o saltea confortabilă sunt esențiale. Și mulți se opresc aici. Și te gândești că, dacă ai ales un pat care nu scârțâie, în care nu te lovești ori de câte ori cobori/urci din el, o saltea ortopedică, cu protecție împotriva acarienilor, atunci your job is done! Da și nu neapărat. Atunci când eu și dl Dragon senior ne-am căsătorit, o mătușă de vreo 90 de ani ne-a șoptit: „Așternutul este foarte important într-o căsnicie!” Și ne-a dat cadou o lenjerie de pat imensă, fină și… roz. Trecând peste asta, da, așternutul, lenjeria de pat este foarte importantă. Poate nu la 20 de ani, când lenevitul în pat nu e un scop în sine. Poate nu înainte să descoperi cât de fain este să stai cu tine în vârful patului și să citești ceva. Sau să iei micul dejun în pat. Sau să dormi cu niște dragoni solicitanți, dar atât de pufoși și de dulci. Așa că da, lenjeria de pat merită toată atenția ta.

Folded & Co – un brand ca afară!

Pentru că de când suntem cu #babydragon ne-am îndreptat atenția spre un stil de viață cât mai sănătos și natural, asta s-a reflectat și în alegerile pentru casă. De exemplu, nu am mai cumpărat cam nimic ce nu este 100% bumbac.  Și așa am ajuns la Folded & Co. Sincer, nu am crezut nicio clipă că este un brand românesc, creat, gândit de cineva de la noi. Și mai ales de o persoană tânără. Dar, ghici ce! Chiar e! Iar bumbacul folosit este unul organic, crescut în mod natural, fără pesticide. Am fost surprinsă să aflu că Folded & Co. susține un stil de viață sănătos și echilibrat, preferând să rămână într-o nișă, mai degrabă decât să devină un brand de masă. Eu am găsit produsele din bumbac crescut și prelucrat în India și la Design&After, dar și la târguri de profil, cum a fost Made in Ro. Sunt sigură că vor mai participa și la alte evenimente de genul acesta, așa că sfatul meu sincer este să mergeți și să atingeți țesătura.

Bumbac organic, fără înflorituri

Veți vedea o textură moale, extrem de fină, o croială clasică, simplă, fără înflorituri inutile. Mie îmi amintește de lenjeria de pat a bunicii. Avea dulapul plin de lenjerie albă-albă, apretată, perfectă. Asta m-a cucerit la Folded & Co: simplitatea designului, lipsa imprimeurilor, și accentul pe calitatea materialului. Iar #babydragon, care are dermatită atopică, doarme perfect în acest așternut superb și fin, din bumbac organic care nu îi provoacă niciun fel de iritație. Iar eu mă bucur de el și de 10 minute singură în pat, măcar în weekend (yep, this is mine!).

bumbac organic

Și mi se pare o variantă perfectă pentru un cadou de nuntă sau de casă nouă. O astfel de lenjerie este o investiție, nu afirm asta doar așa, de dragul de a spune ceva frumos. Ci pentru că veți vedea cât de bine rezistă la spălat, cât de fină se menține textura, cât de bine se adaptează bumbacul temperaturii corpului. Are o densitate de 300 de fire pe centimetru pătrat, asta înseamnă că este suficient de rezistent fără a deveni rigid.

Dormim o treime din viață, arată studiile din domeniu, așa că hai să dormim bine! Lenjeriile Folded & Co. se găsesc și online, aici. Ah, și găsiți pe site și detergent special pentru acest bumbac organic. Înainte de a zice că este scump, vă spun doar că vă ține aproape un an.

PS: Vă mai las aici ceva care trebuie să vă dea de gândit, pentru că nu știu multe branduri românești care să respecte aceste principii:

Bumbacul organic folosit în lenjeriile de pat Folded & Co. este certificat Fair Trade adică se bazează pe câteva principii: plata unui preț echitabil pentru materia primă, condiții de muncă normale, printre care excluderea muncii forțate sau folosirea copiilor la muncă. Sustenabilitatea cu care este produs bumbacul începe de la solul în care a fost plantat, este un sol sănătos, netratat chimic, continuă cu semințele de bumbac, naturale la rândul lor și lanțul logistic se închide în momentul în care pleacă din fabrică. Bumbacul sustenabil implică în același timp o transparență a lanțului logistic – materia primă este luată de la micii fermieri, ajunge în fabrica parteneră din Calcutta, India, fabrică recunoscută la nivel global pentru practicile ecologice și etice cu care prelucrează și transformă bumbacul în materiale fine și moi, iar de acolo, ajung direct la voi în casă.

 

Share This Post!

2 Comments

  • #RDW: Tu dormi bine? | DesignTherapy mai 24, 2019 at 8:47 pm

    […] vreți să citiți mai multe despre un somn bun, iată ce am mai scris: Cum să dormi mai bine (Dacă ai peste 30 de ani)12 dormitoare care te vor face să […]

  • Alexandra Mănescu iunie 3, 2018 at 9:07 am

    Cred că eu cheltuiesc anual cam 600 de lei pe lenjerii. Iau 2-3. Nu ar fi mare diferență față de aceasta. Problema e că ar trebui să iau două… Că altfel te plicitisești.