Cum să folosești culorile în avantajul tău. Dovada în acest apartament (real) amenajat rapid și simplu

Inspiration - DesignTherapy

Îmi place să scriu despre locuințe în care deja locuiesc persoane, familii, uneori chiar mai degrabă decât să scriu despre apartamente/case de revistă, proaspăt renovate sau amenajate. Sigur, locuințele acestea au farmecul lor, cu totul așezat la loc, perfect parcă, însă acele case ce poartă deja amprenta locuitorilor lor mi se par la fel de interesante. Este și cazul acestui apartament, vesel, colorat, simplu, cu 6 dormitoare (da, este imens), unde designul de interior face diferența între clasic și vibrant și al cărui secret vi-l dezvălui la final, promit.

285 de metri pătrați are acest apartament superb. Un etaj întreg practic. Partea frumoasă – sau mai bine zis și mai frumoasă – este dispunerea camerelor, toate fiind conectate direct cu un living imens, care face din acest apartament un spațiu grozav. Apartamentul se află într-o clădire veche, istorică, construită în urmă cu mai bine de 100 de ani, așa că veți remarca ușor tavenul înalt și decorațiunile pereților păstrate și recondiționate în timp. 

design de interior

Mai multe accente de culoare, mai multă veselie

De remarcat și șemineul, încă funcțional, dar nefolosit de cele mai multe ori, însă superb. Ai spune că aceste detalii ar conduce către o alegere pentru designul de interior în stil clasic, poate măcar niște accente retro sau – let’s get wild here – un design industrial. Și totuși, stilul este unul minimalist, simplu, modern. Iar ce face cu adevărat diferența este accentul de culoare. 

design de interior
design de interior

Declinat în diferite culori, pentru că în același living vedem și galben solar, și grena, dar și un albastru profund și superb. Pe scurt, toate nuanțele neutre alese în acest proiect de design de interior par să-și fi găsit pereche într-un accent care face locul să vibreze. (Dacă vrei să vezi și o amenajare neutră pentru a simți diferența intră aici: O garsonieră albă și bine organizată. Cum au reușit proprietarii? sau aici Design geometric. Minimalism în alb şi gri)

Puțin alb pentru a crea senzația de spațiu și a lăsa culoarea să strălucească

design de interior

Bucătăria este neutră, fiind un open space, ceea ce potențează și mai mult spațiul din living și îl pune sub lupă. Un apartament grozav, funcțional, plin de lumină și culoare, dovada că alegerea potrivită pentru designul de interior face diferența. 

Și, așa cum am promis, secretul: apartamentul se află în Danemarca și este de fapt închiriat ca și spațiu de co-living. Astfel, este potrivit atât pentru studenți, cât și pentru schimburi de experiență corporate sau șederi de durată medie. 

Dacă vreți să aflați prețul… Pornește de la 1500 de euro/lună – ce presupune o cameră privată de 12-20 mp (cu pat dublu sau simplu, birou, spații de depozitare, dar și servicii de tip schimbarea lenjeriei și altele), dar și acces la spațiile comune – living, bucătărie etc. 

Foto: LifeX

Share This Post!