Cum să prinzi un tablou de perete, fără ciocan, bormașină sau găuri

Inspiration - DesignTherapy

Când vrei să prinzi niște tablouri de perete, dar nu ai ciocan ori cuiele potrivite. Când vrei să faci un gallery wall cu operele de artă ale copilului, dar stați în chirie. Când vrei să pregătești decorul pentru o petrecere, dar nu ai cum acoperi urmele de la cârligele de care ai agățat decorațiunile. Când ai de prins un cârlig/cui/ceva pentru o cască de bicicleta/ustensilele de bucătărie/prosoapele din baie/ghiozdan/umerașe decorative sau orice îți mai trece prin cap. Se pare că există o soluție simplă. Ușor de aplicat, fără scule și unelte. Și FĂRĂ URME. Mhm, cică se poate, iar eu până acum două săptămâni nu am crezut.

Eram în Mega și, întâmplător, am văzut niște chestii pe care scria sistem de prindere. Fără urme. De mult tot voiam să mai agăț niște fotografii pe pereți, dar e complicat când stai în chirie. Teoretic nu e greu să dai un var la plecare și să acoperi câteva găuri, practic… e îngrozitor de complicat. Deci am toooot amânat acest lucru. Așa că treburile acestea – practic niște arici cu lipici – mi s-au părut interesante.

Cel puțin în teorie ambalajul promitea că pot lipi pe perete cârlige, tablouri, oglinzi, rame foto… Fără să las urme, datorită unui sistem aparent simplu de îndepărtare. Mi-am zis: yeah, right, dar măcar nu dau găuri în pereți. Al meu soț deja face alergie dacă-I zic că am nevoie de încă un cui pe undeva. Plus că preferăm să nu dăm nicio gaură dacă nu este cu adevărat necesară. Știți, chirie… am zis mai sus.

Am luat vreo 5 seturi și m-am poziționat în fața acestor doi pereți:

Cel mai simplu sistem de prindere pentru tablouri

Ce aveam de făcut? Să prind ramele de mai jos, deloc puține, deloc ușoare, care până de curând au tot stat așezate pe pervaz, pe bibliotecă, pe birou… M-am pus pe treabă. Cât nu era C. acasă că nu voiam să-mi țină morală în cazul în care experimentul se dovedea un eșec. Pentru că… eram SIGURĂ că nu vor ține. Erau totuși niște arici. Iar eu aveam de lipit chestii pe cărămidă.

De aplicat se aplică foarte simplu. Atât de simplu că și un copil de nici 5 ani s-a prins cum funcționează și a pus umărul la treabă. De altfel un motiv în plus să fiu sceptică în privința rezistenței lor. Era exclus să fie totul atât de simplu.

La final, pereții mei arătau așa:

Șiiii… Surpriză! Au ținut. Aricii aceștia aparent fragili. Cu un extra efort și ceva mai multă atenție decât pe peretele alb (care a fost gata în 5 minute), dar au ținut.  

Dar cârligele le-ați văzut?

Acum să vă zic de unde sunt, dacă nu v-ați prins din poze. Sunt de la 3M, gama Command. Eu am luat câteva din Mega Image, însă am comandat ulterior (ce, credeți că m-am putut opri aici?!) de . Ce am mai luat? Cârlige. Transparente, albe, metalice. O grămadă. De ce?

  • Pentru că vreau să redecorez în bucătărie.
  • Pentru că am de pus niște prosoape în baie la nivelul lui D.
  • Pentru că am găsit o utilitate și pentru balcon, pentru a susține niște plante (folosesc cârligele penru cabluri).
  • Pentru că am de organizat cablurile, iar cârligele transparente sunt perfecte pentru asta.
  • Pentru că AMR 185 zile (!!!) până la Crăciun și pot, în sfârșit, să fac un brad pe perete.

Sunt mai jos câteva exemple vizavi de cum puteți utiliza minunățiile acestea de la 3M. (Unde ați fost până acum, că viața mea a fost pustie fără voi!).

Da, am testat și desprinderea!

…evident, pentru că eram prea curioasă. Și, din fericire, nu am fost dezamăgită. Chiar nu a rămas nicio urmă! Nici pe perete, nici pe ramă. Mi s-a părut totul atât de simplu, încât mă gândesc serios să mai dau o fugă la IKEA să mai iau niște rame, căci mi-au mai venit niște idei, geniale, evident, pentru art wall.

Până atunci, mai am de comandat câteva seturi de arici ca să prind și tablourile de la birou, care, din lipsă de bormașină și de mână masculină, stau sprijinite de un perete de un an.

Voi? Le-ați testat? Știați de aceste sisteme de la 3M – Command? Ați vrea să le încercați?

Share This Post!

1 Comment

  • Cum poți să-ți decorezi wow pereții fără să investești în tapet | DesignTherapy iulie 4, 2020 at 8:17 am

    […] Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomand și: Cum să prinzi un tablou de perete, fără ciocan, bormașină sau găuri […]