Cum să trăiești ca la Paris. Câteva idei pe bune

Inspiration - DesignTherapy

Casele franțuzești, mai ales cele pariziene nu sunt pentru minimaliști. Ideea de french style (deși am zis-o în engleză) se traduce prin opulență, lux, detalii, chiar supra-aglomerarea unui spațiu. Dar toate aceste caracteristici nu sunt defecte, ci, dimpotrivă creează acel sentiment special care ne face să iubim Franța și să considerăm în continuare Parisul unul dintre cele mai romantice orașe din lume. Și dacă nu azi, de ziua Franței și cu o zi înainte de finala Campionatului Mondial (pe care e foarte posibil să o câștige Franța), atunci când să vorbim despre cum să trăiești ca la Paris?! 

Lux, lux și iar lux

Așa cum spuneam, luxul curge prin sângele francezilor. Cu siguranță ați remarcat și voi acel stil simplu, elegant, dar princiar care inundă străzile Parisului. Femeile se îmbracă simplu, dar nu simplu – neglijent, ci simplu – elegant. Așa și în case. O sofa din catifea, o oglindă cu rame aurite, un candelabru supradimensionat, un secretaire vintage – sunt elemente care pot contribui la un look parizian al casei tale. Oh, și da, vei simți asta pe propria piele de fiecare dată când vei privi/folosi aceste piese. Ca sugestie, am adunat oglinzi de la Mobexpert (cea cu picior este genială!), rame foto de la Chicville, daybeds de la Design&After, câteva ceasuri de la Zazui... Alegeți voi ce vă place, prețurile sunt în descrierea fiecărei fotografii:

 

Ferestrele și lumina

În Paris cred că știți deja că dimensiunile apartementelor nu sunt, în general, generoase. Mai degrabă modeste. Și foarte scumpe. Dar nu asta e ideea. Chiar dacă sunt mici, apartamentele au, în mare parte, ferestre mari. Și o lumină superbă care pătrunde prin aceste ferestre. Ferestrele dau către clădiri care îți bucură privirea și te fac să îți dorești să nu mai pleci. Iar în fața ferestrelor, căci nu toate apartamentele se bucură de terase sau de balcoane, o masă, neapărat rotundă, câteva scaune…, poate chiar un fotoliu lângă acea masă. Știu ei ce știu. Privitul pe fereastră e relaxant. Chiar și când în fața ta este tot un bloc. Credeți-mă, crearea unui astfel de spațiu atrage după sine energii pozitive, relaxare, o stare de bine.

GrettaHollarCom - design Paris

Confortul, important

Chiar dacă vorbim de interioare luxoase, asta nu înseamnă că neglijăm confortul. Vei găsi mereu daybeds cu adevărat confortabile, fotolii în care să te tot adâncești cu o carte în mână, dar și perne pufoase, pleduri călduroase, otomane care să te ajute să stai cât mai comod și lista poate continua. Confortul se traduce și prin culori care odihnesc ochiul, un vocabular cromatic blând, dar în același timp care te ajută să reinventezi interiorul. Tocmai de aceea, te poți juca și tu cu culori și texturi.

FrenchByDesignBlogCom - Morgane Sezalory - decor Paris

Interioare reale care să te inspire

Teoria e teorie, dar nimic mai bun decât practica, nu-i așa? Tocmai de aceea, am ales câteva interioare cât se poate de reale, care să vă servească drept inspirație. De altfel, toate aceste proprietăți sunt disponibile pentru închiriere, vă las la fiecare linkul. Prețul mediu este, pentru întreaga proprietate, de aproximativ 1.000 de euro pe noapte.

Casa imensă cu o terasă superbă

Casa din centrul Parisului 

Și încă un apartament superb, unde vechiul și noul se împletesc armonios:

Dacă vrei să mergi la Paris, prețurile pentru un bilet de avion la companiile low cost este în jur de 100 de euro (pentru următoarele săptămâni cel puțin). Dezavantajul: ajungi pe aeroportul din Beauvais, care este la aproximativ o oră de mers cu mașina. Există transferuri, deci nu e chiar rău. Pe de altă parte, dacă vrei să zbori la Charles de Gaulle, adică chiar la Paris, mai adaugi cam 100 de euro la bilet. Dacă nu și mai mult. Oricum, eu am folosit vola.ro și momondo.ro – unde ai comparatoare de prețuri eficiente. Îmi amintesc că un studiu momondo spunea că e bine să-ți cumperi bilete de avion cu vreo 60 de zile înainte de zborul propriu-zis. Informație folositoare dacă vreți să petreceți o toamnă romantică la Paris. Și da, e tare frumos toamna.

Acestea fiind zise, nu pot decât să adaug: vive la France!

PS: Dacă nu acesta este stilul vostru, vă invit să experimentați și stilul hygge sau un alt stil drag mie, cel eclectic.

Share This Post!