Cum te organizezi într-o casă cu un copil? Dar când sunt mai mulți?!

Inspiration - DesignTherapy

Dacă nu ești un adult organizat, imaginează-ți viața de părinte. Când tot ce știai tu se răstoarnă cu fundul în sus și… haosul pune stăpânire pe viața ta. Exagerez. Și nu prea. Viața de părinte este imprevizibilă, așa este, însă tooți specialiștii în parenting spun același lucru: rutina este sfântă pentru orice copil. Ei bine, eu zic că aici intervine treaba aceasta cu organizarea. Și, mai ales când ești prietenă cu Diana Mihăilă, primul Master Professional Organizer din România, e lesne de înțeles că vei vedea organizare în toate. Și nu degeaba, garantez. Este însă important de menționat că organizarea unei case cu copii nu înseamnă că totul va fi lună. Nu, nu! Vor fi în continuare șosete desperecheate și jucării aruncate, dar nu la fel de multe. Iar treaba asta cu organizarea se reflectă și în alimentație, viață profesională, timpul acordat cuplului, felul în care ne învățăm copiii să spună DA și nu NU, pregătirea vacanțelor and so on. Deci hai să vă explic! 

Organizarea – mai ales când ai copii mici – poate fi un coșmar. Prea multe lucruri, jocuri, jucării și activități de gestionat într-un interval de spațiu și timp limitat. Dar organizarea se poate transforma într-o activitate plăcută și relaxantă dacă aplici o serie de principii clare și simple pentru tine și familia ta. O demonstrează metoda dezvoltată de Diana Mihăilă, primul blogger – Master Professional Organizer din România, și validată de International Association of Professional Organizers.

Reguli de organizare, de la Diana Mihăilă

Creativitate în organizare – Dacă vrei rezultate, trebuie să-i faci pe ceilalți să se distreze atunci când își pun lucrurile la loc. Poți inventa un joc sau poți folosi elemente vizuale care să îi ajute să  perceapă organizarea ca pe ceva plăcut și simplu, așa cum este ea de fapt.

Punerea în ordine a hainelor – Regulile de organizare nu sunt niște direcții pe care trebuie să le urmezi într-o manieră strictă. Mai degrabă principiile trebuie adaptate fiecărei familii, în funcție de nevoile acesteia, dar și de spațiu. Într-un fel organizezi un dressing plin de sertare și cu totul diferit unul cu rafturi adânci.

Categorii de organizare – Pentru a fi eficienți trebuie să învățăm să ne organizăm nu doar după principii evidente – culoare, sezonalitate, funcționalitate – ci și în funcție de ce relație avem cu lucrurile respective. Practic, totul începe de aici. Unele lucruri sunt de donat, altele de depozitat, altele sunt pentru uzul zilnic etc. Apoi trecem la organizarea în profunzime.

Diana Mihăilă

#MareaOrganizare2 – ediție #MomPower

Nu v-am povestit despre toate acestea degeab. În această sâmbătă, Diana va demonstra practic cele de mai sus. Și, în acord cu ce spuneam în intro, are și o mulțime de ajutoare, mame cu comunități puternice, bloggeri și femei de carieră, care au un cuvânt de spus în această poveste.

Așadar, iată ce vei mai afla la #MareaOrganizare2:

  • Cum creștem copii independenți – Gabriela Maalouf, NLP trainer pentru copii și părinți și blogger
  • Sfaturi despre cum alegem destinația de vacanță când călătorim cu cei mici, planificare și bugetare eficientă – Alina Gheorghiescu, consultant family travel și blogger
  • Cum să menții echilibrul dintre viața personală și viața profesională – Cristina Oțel, trainer & coach Soul Bloom și blogger
  • Când planifici prima vizită la medicul stomatolog – Miruna Ioani, medic stomatolog și blogger
  • Ce relație trebuie să avem cu somnul – Ioana Stănescu, consultant în somnul copiilor, Nani Nani Bebelus.

Evenimentul-spectacol este gratuit. Ca și la prima ediție, #MareaOrganizare2 susține Taxiul cu Bomboane, asociație ce dezvoltă programe caritabile în spitale de pediatrie. Tocmai de aceea, participanții sunt invitați să doneze în locație atât fonduri, cât și cărți și jucării noi sau în stare foarte bună.

Mai multe detalii despre eveniment:

https://www.dianamihaila.ro/mareaorganizare2-14-septembrie-hotel-caro/

sau pe pagina dedicată de Facebook https://www.facebook.com/events/377239882976420/

Ediția de toamnă #MareaOrganizare este realizată cu sprijinul partenerilor: Skoda, Sano, Eisberg, Policolor, DeLonghi, Lycon Epil Room, LeBebe, NaniNani Bebeluș.

Share This Post!