Curandera, design românesc contemporan – terapie pentru minte și suflet

Inspiration - DesignTherapy

Anul acesta ciudat are și multe părți bune. Una dintre ele este faptul că apar branduri interesante, care merg mai departe de produsul în sine, care au povești aparte de spus. Este și cazul Curandera – un brand nou de bijuterie contemporană cu design minimalist, născut în pandemie. Într-o ediție limitată, piesele Curandera vorbesc despre puterea vindecătoare a iubirii, a naturii și a poveștilor.

Antreprenoarea Anca Negescu, fondatoarea galeriei de artă și bijuterie contemporană POD Place Of Display, a lansat un nou proiect în industria creativă:  Curandera.ro, magazin online de bijuterie contemporană minimalistă în serie mică. Dezvoltat în timpul stării de urgență, acesta cuprinde o primă colecție de bijuterii din argint și aur, inspirate de natură, al căror mesaj este de optimism și încredere în viitor. Investiția în lansarea proiectului se ridică la 15.000 euro.

Odată cu instalarea stării de urgență, în luna martie a acestui an, și închiderea spațiului galeriei de artă și bijuterie contemporană POD Place of Display, întreaga activitate s-a mutat online. Digitalizarea spațiului de bijuterie contemporană curatoriat de Anca Negescu a fost primul pas spre demararea unui nou proiect: brandul și, implicit, magazinul online de bijuterie minimalistă Curandera.ro

Optimism și speranță

Ca iubitor de artă și curator, am trăit cea mai mare parte a vieții promovând creațiile altor artiști. Schițarea acestui proiect a început în urmă cu câțiva ani, însă a venit natural în pandemie. Dinamica generală a vânzărilor din online, singurele cu valori pozitive în aceste luni provocatoare, ne-a încurajat să accelerăm producția și lansarea brandului. În plus, Curandera înseamnă vindecător în spaniolă. Este o invitație de a explora puterea vindecătoare a iubirii, a naturii și a poveștilor, de care cred că avem cu toții nevoie, mai ales în acest context, a explicat Anca Negescu, fondator și designer Curandera.ro.

Mie îmi plac tare mult aceste piese speciale (undeva la peste 40 de modele diferite) care, veți vedea în descrierea lor, spun povești interesante și demne de transmis mai departe prin purtare. 

PS: Prețurile variază între 50 și 4500 de lei. 

Share This Post!