Dacă ai multe cărți, acesta este amenajarea perfectă pentru tine

Inspiration - DesignTherapy

Da, în era tabletelor, telefoanelor din ce în ce mai inteligente, într-o lume tot mai în viteză, puțini se mai duc spre cărți fizice. Cărți la a căror copertă te tot uiți, cărți pe care le sortezi după dimensiune, culoare, tematică. Cărți frumoase, care spun povești și doar cele din propriile pagini. Cărți greu de transportat când te muți, dar pe care le iubești. Ei bine, despre aceste iubiri vorbim în apartamentul de mai jos. Care, respectând principii simple de design de interior, a fost absolut superb decorat.

Tare, tare simpatic acest apartament cochet, de 3 camere, nici prea mare, nici prea mic, dar perfect pentru o familie de cititori. Sau de colecționari. Căci avem rafturi peste tot. Nu, e pe bune, chiar sunt peeeeste tot! Începem cu livingul. Unde cărțile sunt deja așezate cromatic. Evident, sunt deja cucerită. Dar tot trebuie să vedeți ce urmează! 

design de interior

O altă perspectivă

E același perete, dar privit din alt unghi. Nu ai zice, nu? Aceasta este magia designului de interior. Arată parcă și mai bine cu acel fotoliu confortabil care invită la multe seri cu cartea în mână. Sau dimineți. Sau zile. Dar cine mai numără? 

design de interior

Se citește peste tot…

Și în dormitor avem câteva rafturi și o fereastră mare, mare, cu lumină naturală suficientă cât să faciliteze lectura în dimineți leneșe de weekend. Cam asta îmi transmite mie imaginea de mai jos, cel puțin.

design de interior

Chiar și în camera copilului

Mi se pare tare simpatică această amenajare și pentru că preferința pentru citit (sau colecționat, dar și cărțile se pot colecționa, deci rămânem în aceeași sferă) se vede de la mic la mare. Aici, camera copilului, de unde nu lipsește biblioteca. 

design de interior

Design de interior. În balcon

Cred că acesta este totuși locul meu preferat și mă bucur că oricine s-a ocupat de designul de interior nu a ignorat acest spațiu. La aer, lumină, cu plante verzi în jur. Îmi și imaginez razele soarelui, la apus, o cană cu ceai. Sau un pahar de rose. Depinde de anotimp. Evident, în compania unei cărți pe acea banchetă, aflată de o distanță convenabilă de o nouă bibliotecă. Aș spune mobilă, adaptată lecturii curente. 

Design de interior cu spații multiple de depozitare

Apartamentul de 3 camere – care se află în Suedia – este unul tare simpatic. Este amenajat practic și pragmatic, iar singurul lucru pe care l-aș schimba este tapetul din dormitorul matrimonial. Altfel, mi se confirmă dorința de a mă muta într-o țară unde se pune mare preț pe design de interior și locuințele obișnuite, de închiriat, arată așa:

Voi ce spuneți despre acest apartament? Este amenajat după nevoile unei familii de cititori? Ați găsit aici idei bune pentru design de interior?

Dacă ți-a plăcut acest articol, inspirat de Stadsem.se (care semnează și imaginile), atunci te invit să citești și Cum arată un apartament de închiriat în Suedia. Și cât costă sau Cum ar trebui să arate toate apartamentele de închiriat din București. Și cât costă.

Share This Post!

1 Comment