Dacă ți-aș da un scaun, tu ce ai face cu el?

Inspiration - DesignTherapy

scaun

Romanian Design Week a venit anul acesta cu o surpriză tare faină pentru mine. Am cunoscut niște designeri fresh, abia ieșiți de pe băncile unui curs de profil, așa cum am fost și eu acum câțiva ani. Tema lor de absolvire a fost să creeze un scaun. De sufragerie. Așa cum le-a trecut prin cap. Cele 11 scaune au devenit un proiect de sine stătător: Chair It Yourself. Vreți să vedeți ce a ieșit? Am poze! 

Ca și anul trecut, showroomul Design&After a găzduit un eveniment tare simpatic în cadrul RDW: When North meets South. Adică ce se întâmplă atunci când pui designul nordic, minimalist, lângă stilul românesc, puțin mai rmantic, puțin mai boho, puțin mai vesel și tot așa. Practic, dacă nu vrei să experimentezi astfel de asocieri pe banii ti, fără să știi dac stilurile se contopesc, mergi la showroomul de pe Eminescu, la doi pași de Piața Romana și vezi cu ochii tăi. Cam așa stau lucrurile tot anul, căci Design&After găzduiește câțiva designeri români permanent (MindTheGap, Ubikubi, Dare to Rug și alții). Dar la sfârșit de mai au venit și cele 11 scaune faimoase.

Chair It Yourself este proiectul Design Together prin care aceștia şi-au propus să transforme un scaun de sufragerie tapiţat, absolut banal, într-o piesă de accent, dovedind că nu există piesă de mobilier care să nu poată fi integrată într-un concept de design dacă este trecută prin filtrul imaginaţiei şi apoi preschimbată prin intervenţii care cer, de cele mai multe ori, doar spirit practic şi multă răbdare. Cum au ajuns aici? S-au cunoscut la cursul de Design Interior ținut de Andreea Muresan, care le-a pus în faţă un cadru de scaun şi întrebarea „Ce aţi face din el?”.

Așa a apărut un scaun cu buzunar:

Sau o pereche inspirată din Game of Thrones. Ori din cultura Cucuteni. Sau un scaun cu o iută specială, altul cu noduri, unul dintr-o blană adevărată, fină și moale, altul cu plută și tot așa. Fiecare scaun are o poveste, faină tare.

scaun

Scaunele și designerii sunt aceștia:

scaun Design&After

Fotografiile sunt făcute de talentatul Alex Mazilu, pe care îl puteți urmări și aici.

Share This Post!